Rămâi conectat

Administrație

2,1 milioane de lei pentru noi dotări cu aparatură medicală, la Sebeș

Publicat

în

Echipa primarului Dorin Nistor susține creșterea bugetului la Spitalul Municipal Sebeș: 2,1 milioane de lei pentru noi dotări cu aparatură medicală. La începutul anului 2019, bugetul Spitalului Municipal Sebeș era de 38.734.490 lei, în creștere față de anii precedenți: în anul 2018, bugetul a fost de 38.043.490 lei, iar în anul 2017, bugetul spitalului a fost de 27.777.100 lei.

Suma de 2,1 milioane de lei se va adăuga bugetului, din care 1,5 milioane de lei fonduri nerambursabile guvernamentale atrase de administrația publică din Sebeș și 600.000 lei co-finanțare din resurse locale, cu scopul achiziționării a două aparate Roentgen digital cu două posturi scopie și grafie, care vor intra, în cursul acestui an, în dotarea Spitalului Municipal Sebeș.

Tot la capitolul investiții, prin programul de finanțare POR 2014 – 2020, se derulează contractul de finanțare pentru proiectul Creșterea eficienței energetice a clădirii Contagioase din cadrul Spitalului Municipal Sebeș”, valoarea totală a investiției ridicându-se la 1.512.217 lei, lucrarea urmând a fi finalizată în anul 2020.

Vă reamintim că începând cu luna decembrie 2016, pacienții spitalului din Sebeș pot beneficia de un computer tomograf performant (valoare totală 1.600.000 lei). În anul 2019, secția de pediatrie a fost reamenajată într-un parteneriat cu companii din Sebeș (cea mai importantă parte a proiectului fiind susținută de societatea Savini Due). De asemenea, au fost realizate lucrări de reparații și dotări la laboratorul de analize medicale, la blocul alimentar, a fost reamenajată rampa de acces la Unitatea de Primiri Urgențe. În plus, Maternitatea din Sebeș este un obiectiv de interes pentru care a fost realizat un proiect tehnic de modernizare (valoarea documentației tehnice fiind de cca 130.000 lei).

Tot la capitolul sănătate, la Sebeș, funcționează un cabinet stomatologic, un alt proiect susținut de primarul Dorin Nistor, care oferă servicii gratuite copiilor din municipiu, amenajat pe parcursul anului 2018, la cele mai noi standarde în domeniu, valoarea totală a investiției ridicându-se la suma de 108.278 lei, provenită integral din bugetul local.

Dispensarele din  cartierul M. Kogălniceanu și de pe strada Mihai Viteazu vor beneficia de lucrări de modernizare (buget circa 4,2 milioane lei) pentru a oferi spații adecvate desfășurării activității medicilor de familie și pentru a spori confortul pacienților.

Prin proiectul „Sprijin pentru seniorii Sebeșului”, un  număr de 122 de persoane vârstnice vor beneficia de servicii medico-sociale de calitate, precum și de campanii pentru promovarea unui stil de viață sănătos. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și furnizarea de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice din Municipiul Sebeș aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială. Valoarea totală a proiectului este de 600.000,00 euro, acesta fiind finanțat prin programul de finanțare POCU 2014-2020.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba