Rămâi conectat

Societate

Pe autostrada A1 Sebeș-Deva, restricții de circulație până în 17 aprilie

Publicat

în

Până în 17 aprilie, restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Deva

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că până în 17 aprilie pe autostrada A1 Sebeș-Deva, la kilometrul 351, pe sensul Deva-Sebeș, în zona localității Simeria, județul Hunedoara, se execută lucrări de înlocuire a elementelor elastice ale rosturilor de dilatație.

Se impune restricționarea circulației pe prima bandă și pe cea de urgență.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu atenție și să reducă viteza în această zonă.

foto: facebook DRDP Timișoara


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Deținuți de la Penitenciarul Aiud în vizită la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

în

Deținuți de la Penitenciarul Aiud în vizită la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Sâmbătă 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, nouă persoane private de libertate, custodiate la Penitenciarul Aiud și clasificate la regimul deschis, au participat la slujba Utreniei și la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiate la Catedrala Reîntregirii și Încoronării din Alba Iulia.
Aceștia s-au închinat icoanelor făcătoare de minuni aflate spre cinstire în locașul de închinare, ascultând, la momentul rânduit, cuvântul de învățătură rostit de către părintele protos. Nicolae Ceobanu, slujitor la Altarul Catedralei arhiepiscopale.
La final, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, cadru diactic universitar și consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, le-a vorbit deținuților despre adevărata libertate.
O activitate similară a mai avut loc în data de 6 iulie a.c., când 14 deținuți clasificați la regimul închis au participat la parastasul ce s-a săvârșit în cinstea vrednicului de pomenire arhim. Dometie Manolache, duhovnic al Mănăstirii Râmeț.
Activitățile Sectorului Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului cu regim de maximă siguranță Aiud au ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială, contribuind la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare socială facilă. Menționăm că beneficiarii acestor pelerinaje inedite sunt persoane private de libertate care participă frecvent la programul liturgic al capelei unității și care prestează activități lucrative în folosul penitenciarului din Aiud.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Crucea Roșie Română Filiala Alba: Peste 1.500 de persoane beneficiare ale punctelor de prim ajutor, înființate pe timp de caniculă

Publicat

în

Peste 1.500 de persoane beneficiare ale punctelor de prim ajutor, înființate pe timp de caniculă în Alba

Peste 1500 de persoane au beneficiat de serviciile oferite în cele patru puncte anti-caniculă înființate de Crucea Roșie Română Filiala Alba în zonele intens circulate din cele mai mari municipii din Alba, respectiv Alba Iulia, Aiud și Sebeș.

În ultimele șapte zile cu temperaturi caniculare și disconfort termic, angajații și voluntarii organizației, alături de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Alba, au oferit apă potabilă trecătorilor, i-au informat cum să se protejeze de caniculă și le-au măsurat tensiunea arterială. În total, 1516 persoane au beneficiat, în aceste zile, de serviciile punctelor anti-caniculă.

Punctele de prim ajutor pe timpul caniculei au funcționat în zonele: Alba Iulia – 2 puncte de prim ajutor: în centrul municipiului, în fața complexului comercial Mercur City și pe Bulevardul Transilvaniei, lângă BCR, Aiud – în centrul municipiului, pe artera principală, lângă sediul BCR și în Sebeș – în zona centrală a municipiului, în fața Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Măsurile anti-caniculă au fost luate în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba și cu administrațiile locale din municipiile Alba Iulia, Aiud și Sebeș.

 Colegii și voluntarii noștri au fost alături de cetățenii județului în punctele de prim ajutor, înființate pe timp de caniculă în zone circulate din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, unde au oferit zilnic apă rece, au măsurat tensiunea arterială și au oferit trecătorilor sfaturi utile cum să se protejeze de temperaturile ridicate și de disconfortul termic. Vom continua să oferim întreg suportul nostru autorităților locale și județene pentru ajutarea populației pe toată perioada în care vremea va fi caniculară, a declarat Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

Punctele de prim ajutor pe timpul caniculei au funcționat zilnic, între orele 11:00 și 17:00.

Sfaturi utile pentru a vă proteja de caniculă:

  • Rămâneți în casă și limitați cât mai mult expunerea la soare.
  • Consumați multă apă și evitați utilizarea sării.
  • În cazul în care trebuie să ieșiți din casă la orele cu temperaturi ridicate, purtați haine ușoare, răcoroase, colorate deschis, care acoperă cât mai mult pielea.
  • Protejați-vă fața și capul purtând o pălărie cu boruri largi.
  • Nu consumați băuturi alcoolice deoarece acestea favorizează deshidratarea.
  • Evitați consumul de băuturi cu conținut ridicat de cofeină sau de zahăr deoarece sunt diuretice.
  • Încercați să evitați pe cât posibil muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei.
  • Mâncați regulat, echilibrat și ușor.
  • Nu lăsați niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise.
  • Păstrați contactul cu vecinii și rudele despre care știți că au afecțiuni medicale, astfel încât să puteți să îi ajutați în cazul în care au nevoie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Recomandări pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele caniculare: Precizări din partea DSVSA Alba

Publicat

în

Recomandări pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele caniculare

În sezonul cald, odată cu creșterea temperaturilor, există un risc crescut de alterare a alimentelor și, implicit, de apariție a toxiinfecțiilor alimentare.

Pentru a preveni aceste situații neplăcute, este important să respectăm câteva măsuri simple, dar eficiente.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba recomandă populației să acorde o atenție deosebită modului în care păstrează și prepară alimentele în perioadele caniculare, precum și locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Recomandări pentru consumatori pentru evitarea apariției toxiinfecțiilor alimentare în sezonul cald:

– să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă;

– cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală se fie introduse în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatura de refrigerare de preferinţă între 0˚C +4˚C şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scazută, respectiv sub -12˚C;

– să ambaleze separat alimentele care urmează a fi depozitate în frigider şi să le menţină în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj;

– să păstreze alimentele gătite în recipiente acoperite;

– produsele care au fost decongelate să nu se recongeleze pentru a fi preparate sau consumate ulterior;

– să îndepărteze alimentele alterate, care sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente;

– să spele bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

De asemenea, DSVSA Alba se va asigura că agenţii economici vor respecta:

– evitarea expunerii pentru vânzare a produselor de origine animală în locuri sau spaţii care nu asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare;

– verificarea condiţiilor de manipulare, depozitare şi transport ale produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi, în mod special, a produselor perisabile (carne preparată şi carne tocată, peşte, ouă, lapte şi produse din lapte);

– confiscarea, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării;

– interzicerea transportului produselor alimentare, în cazul neasigurării unor temperaturi adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific;

– interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu au fost inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba