Rămâi conectat

Social-Economic

„Semaforul alimentar”, noul sistem de etichetare al alimentelor și în România

Publicat

în

Noul sistem de etichetare al alimentelor va aduce o schimbare majoră în ceea ce privește maniera în care românii vor selecta produsele de la raft.

Noul sistem de etichetare al alimentelor, NUTRI-SCORE, va ajuta românii să identifice cu mai multă ușurință produsele sănătoase și îi va face să fie conștienți de cele care conțin multe grăsimi, zahăr sau conservanți.

Produsele dietetice sunt marcate cu litera A, pe fond verde închis, iar alimentele care conțin mai multe grăsimi saturate, zaharuri și sare, sunt marcate cu E pe fond roșu.

Spre exemplu, o cutie cu boabe de porumb fiert, ce are un conținut foarte scăzut de zahăr și nu are deloc grăsimi, este încadrată în categoria A de alimente. Pe de altă parte, un borcan de maioneză, care conține foarte multe grăsimi și alți aditivi alimentari, este încadrat în categoria D. Nutriționiștii ne avertizează că ar trebui să consumăm mai puține produse din categoria D de alimente.

Alte țări care au adoptat „semaforul alimentar” sunt Spania, Germania, Olanda și Belgia. În România, cetățenii pot găsi acest sistem în doar două hipermarket-uri, la produsele marcă proprie.

„O masă sănătoasă ar trebui să conțina ingrediente pe care noi să le compunem în rețete sănătoase: produsele de bază, neprocesate, nu se încadrează la NUTRI-SCORE, se consideră că sunt sănătoase oricum. În schimb, când avem un iaurt cu fructe, el intră în clasa B, nu-l putem consuma în fiecare zi. Ajută foarte mult oamenii în a face alegeri mai sănătoase. E libertatea fiecărui producător și supermarket să adere la acest sistem. Există și oameni care spun că sistemul poate afecta producția producătorilor mici de produse tradiționale: cârnați, dulciuri locale care vor avea un NUTRISCORE cu roșu.”, e declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, conform Digi24.
Alimentele ideale care te ajuta să slăbești cât ai clipi. Adaugă-le imediat în dieta ta!

Acestea sunt alimentele ideale pentru a te ajuta să slăbești cât ai clipi. Ni s-a spus tuturor să evităm alimentele ultraprelucrate – ambalate cu zaharuri, sare și conservanți, care pot duce la creșterea în greutate și la alte condiții de sănătate, deci ce ar trebui să mâncăm?

Ouă
O bază de mic dejun, ouăle sunt bogate în proteine și mai puține calorii decât ați crede. Acestea sunt sărace în grăsimi și vă mențin mai plin mai mult timp, făcându-le un plus excelent pentru micul dejun și o gustare sănătoasă. Fiecare gălbenuș de ou este plin de vitamine și minerale (vitamina D, potasiu și vitamina B-6 pentru a numi câteva), așa că asigurați-vă că mâncați întregul ou și nu doar albușurile.

Leguminoase și fasole
Nu numai că leguminoasele și fasolea sunt bune pentru sănătatea inimii și intestinelor datorită conținutului ridicat de fibre, dar sunt, de asemenea, pline de proteine. Având atât de multe soiuri dintre care să alegeți, inclusiv fasole neagră, linte, fasole roșie și naut, există nenumărate variante de rețete simple de încercat.

Fructe
Dacă doriți ceva dulce, fructele sunt o modalitate fantastică de a le satisface fără să vă scufundați în delicii încărcate cu zahăr. Includerea fructelor în dieta dvs. înseamnă că aveți mai multe șanse să aveți un nivel sănătos de zahăr din sânge, să consumați mai multe vitamine și minerale și să consumați o cantitate adecvată de calorii.

Pui și curcan
Puiul este slab și bogat în proteine – combinația perfectă pentru pierderea în greutate! Comparativ cu carnea de vită, corpul tău poate absorbi mai mulți aminoacizi, făcându-l o alegere solidă pentru construirea sau menținerea mușchilor. Alternativ, curcanul este o opțiune extra slabă care poate fi ușor înlocuită cu carnea de vită.

Sursa.romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba