Rămâi conectat

Știri

Codul bunelor maniere: Ținuta vestimentară

Publicat

în

Aspectul cuiva spune multe despre acea persoană. În cartea sa „Codul bunelor maniere astăzi”, doamna Aurelia Marinescu precizează că „tinuta, garderoba ne dă informații despre: statutul cuiva, personalitate, distincția clasei sociale,caracter și gusturi”. Garderoba trebuie să fie în concordanță cu standardul tău de viață.

O garderobă potrivită reprezintă strategia de dezvoltare a imaginii la fel de importantă precum afacerile sau viața personală. A avea o bună imagine socială îți aduce prieteni, construiește fidelitatea clientului, atrage noi investitori, motivează angajații, și te ajută să treci peste perioadele economice dificile. O imagine proastă este o răspundere care te poate costa pierderea unor oportunități sau te pot scoate dintr-o afacere. Iată elementele de care trebuie să ținem cont atunci când vine vorba de vestimentație:

Curățenia

Grija permanentă pentru un corp curat cât și pentru o vestimentație curată este esențială, altfel, valoarea oricărei ținute se pierde din start. Detaliile fac diferența: atenție la guler și manșete –  se murdăresc cel mai repede, iar hainele călcate dau un aspect de „nou”. Hainele și încălțările se pregătesc din timp și nu se lasă de la un sezon la altul necurățate. A avea grijă de hainele pe care le purtăm  la fel de mult ca de corpul nostru reprezintă o datorie față de noi și față de ceilalți. Astfel dovedim respectul față de propria persoană dar și față de cei din jur. Este recomandat să achiziționăm lucruri doar de calitate și să învățăm cum trebuie să avem grijă de ele pentru a le prelungi durata de utilizare. Mai ales la serviciu sau la ocazii hainele noastre trebuie să fie impecabile, altfel deteriorăm imaginea noastră dar și a companiei.

Citește și Codul bunelor maniere : Cum să te comporţi la piscină

Calitatea

Investiți întotdeauna în lucruri de calitate și evitați tentația de a cumpăra haine doar pentru că sunt ieftine sau sunt la reduceri. Este mai bine sa avem câteva bluze impecabile, decât multe și a căror calitate lasă de dorit. Verificați calitatea materialului strângându-l în mână. Dacă se șifonează foarte tare e semn că este de calitate inferioară. Pantofii și geanta trebuie să fie neapărat din piele. De asemenea și accesoriile precum cureaua, husa telefonului, geanta pentru laptop sau tabletă trebuie să fie pe cât posibil din piele. Dacă în timp aceasta s-a deteriorat înlocuiți accesoriul.

Croiala și stilul

Haina trebuie concepută în așa fel încât să pună în valoare personalitatea. Se spune că hainele potrivite sunt acelea făcute de un croitor bun special pentru tine, după forma corpului și stilul personal, nu cele cumpărate. Poți să copiezi aproape identic modelele apărute în revistele de modă fără a deveni elegant. Adevarata eleganță se obține dintr-un acord perfect între haină, împrejurare și personalitatea celui care o poartă. Să fii elegant nu înseamnă să te preocupi de prețul și numărul toaletelor, ci de calitate, de croială, de posibilitatea de a le armoniza cu alte haine din garderoba ta și de a le alege astfel încât să nu se demodeze. Stilul trebuie să se bazeze pe simplitate indiferent de vârstă. El trebuie să te avantajeze scoțând în evidență trăsăturile frumoase. O persoană manierată nu poartă culori prea țipătoare și este pregătită pentru orice ocazie. Ținuta clasică este cea mai potrivită oricărui moment al zilei, indiferent de vârstă. În anumite situații ținuta este obligatorie – respectați cerințele. Nu vă prezentați dacă nu dispuneți de codul vestimentar cerut.

Citește și Codul bunelor maniere: Ce reguli trebuie să respectăm la o masă festivă

Accesoriile

Arta de a ne îmbrăca, presupune și arta de a alege accesoriile. Accesoriile prost alese pot strica efectul celei mai elegante rochii. În  ceea ce privește bijuteriile se recomandă prudența și simplitatea. Bijuteriile autentice nu se poartă decât în situații deosebite și nu trebuie să le etalăm pe toate o dată. Se alege doar cea care se potrivește cu ținuta noastră. Nu se poartă aur cu argint în același timp.  Nu se poartă mai multe inele odată, ci doar unul! Este vulgar să vă expuneți tot aurul din casă pe toate degetele. Alegeți un singur accesoriu, este mai rafinat! Pălăria rămâne un simbol al eleganței. Aleasă cu atenție și potrivită restului îmbrăcăminții, ea vă poate transforma imaginea într-una de neuitat. Cerceii în nas sau alte părți ale corpului și tatuajele nu au ce să caute la o persoană stilată și rafinată! 

bunele-maniere.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Sfânta Mercurie, Miercurea din Săptămâna Luminată: Tradiții și superstiții

Publicat

în

Sfânta Mercurie, Miercurea din Săptămâna Luminată: Tradiții și superstiții

Săptămâna care urmează praznicului Învierii Domnului este numită Săptămâna Luminată. În vechime, Botezul era săvârșit în noaptea de Paști. Cei botezați erau numiți „luminați” și purtau haine albe în toată săptămâna de după Paști.

Sunt persoane care afirmă că de la purtarea hainelor albe, această săptămâna a primit numele de Săptămâna Luminată.

În Săptămâna Luminată, zilele de miercuri și vineri sunt zile cu „hărți”. Biserica ne oferă dezlegare la mâncărurile de dulce datorită Învierii Domnului. Conform Tipicului Sfântului Sava, miercurea și vinerea, în perioadă cuprinsă între Învierea Domnului și Duminică Tuturor Sfinților (prima după Rusalii), avem „dezlegare la peste”.

De la Învierea Domnului și până la Rusalii, nu se fac metanii, ci doar închinăciuni. Începând din Duminica Sfintelor Paști și până la Înălțarea Domnului, la Liturghie se cântă Axionul Paștilor: „Îngerul a strigat …”, iar credincioșii se salută cu cuvintele: „Hristos a înviat!” și răspund: „Adevărat a înviat!”

În Săptămâna Luminată nu se citește Psaltirea şi nu se fac parastase pentru cei trecuți la cele veșnice. Slujbele de înmormântare din Săptămâna Luminată sunt oficiate după o rânduială specială. Slujba înmormântării este înlocuită de slujba Învierii.

Miercurea din Săptămâna Luminată poarta numele de Sfânta Mercurie. Bărbaţii se duc să muncească la câmp, însă femeile au interdicţie. Conform tradiţiei, nu e bine a munci de „nunta şoarecilor”. Asta ar însemna să aduci rozătoarele în casă şi să te lipseşti restul anului de bucate pe masă. O veche tradiție aminteşte că femeile care nu respectă tradiția vor atrage în casa lor ghinioanele, iar în familia respectivă, gospodina nu va avea ” ce să pună pe masă” tot anul.

Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după 50 de zile Paști, de Rusalii, conform creștinootodox.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba