Studenții Universității „1 Decembrie 1918” pot solicita locuri în căminele studențești printr-un formular online, până în 25 septembrie

Adăugat la Știri
Tinerii care au ales să-și continue studiile la Universitatea din Alba Iulia pot opta și pentru un loc în căminele studențești. Studenții au la dispoziție peste 800 de locuri de cazare în camere bine întreținute și dotate cu aparatură modernă. Pentru a obține un loc în cămin, studenții trebuie să completeze un formular online până în 25 septembrie.

Repartizarea în cămine se face computerizat, iar principalul criteriu pentru obținerea unui loc este cel al performanţei în activitatea academică studenţească, definit de media anului anterior, cumulat cu distanţa faţă de locul de domiciliu. Studenţii din anul I vor fi distribuiţi în funcţie de media de la admitere.

Potrivit regulamentului universității 10% din numărul total al locurilor revine, la fel ca în fiecare an, cazurilor sociale. Au prioritate mai multe categorii speciale printre care studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din centre de plasament sau plasament familial și studenţii străini bursieri ai statului român. Rezultatele, după verificarea cererilor, vor fi cunoscute în 27 septembrie, după ora 16.00, iar cazarea în cămin se va face în perioada 28-30 septembrie.

Cazarea in caminele studentesti se face anual, la inceputul fiecarui an universitar, pe baza de cerere nominala completata on-line la adresa www.uab.ro – ,, Cazari camine”, in perioada 25 iulie 2018 – 25 septembrie 2018.
In data de 26 septembrie se vor verifica mediile studentilor in secretariate.
In data de 27 septembrie 2018 dupa ora 16,00, se vor afisa listele cu studentii care primesc aprobare pentru a fi cazati.

Cazarea se va efectua in perioada 28.09.2018 – 30.09.2018, intre orele 8 – 18.
– Locurile neocupate pana la data de 1 oct.a.c. se vor redistribui.
– Copiii (fii de cadre didactice si personal din invatamant) au prioritate la cazare (justificarea se face pe baza de adeverinta) care se vor depune la Serviciul Social, in perioada 3 -17 SEPT 2018.
– Cazurile sociale (orfanii de ambii parinti, plasament familial, situatii materiale precare) au prioritate la cazare, dosarele se vor depune la Serviciul Social, in perioada 3-17 SEPT. 2018.
– Studentii, bursieri ai statului roman, si studentii de etnie roma de la locurile subventionate de la bugetul de stat, au prioritate la cazare.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii