Sorin Chirilă, la Unirea FM: Județul Alba este un județ cu puțini copii adoptabili. Pentru 10 copii a fost deschisă procedura de adopție, în 2017

Adăugat la Știri

La ora actuală, județul Alba este un județ cu puțini copii adoptabili. Suntem însă județul care a adoptat cei mai mulți copii numiți greu adoptabili.

Ajung în această situație după ce sunt refuzați de patru familii interesate de procesul de adopție. Statutul de greu adoptabili este dictat de un calculator, a declarat la Unirea FM directorul DGASPC Alba, Sorin Chirilă. Județul are cei mai mulți are cei mai mulți copii greu adoptabili din această categorie. În ciuda acestei situații, există familii care au fost atestate pentru al doilea copil.

Sorin Chirilă: ” Județul Alba are cei mai mulți copii greu adoptabili. Am atestat 7 familii pentru al doilea copil. Avem în momentul de față 32 de familii ce așteaptă copii spre adopție. Însă, nu prea avem copii adoptabili.”

Citește și Sorin Chirilă, directorul DGASPC, la Unirea FM : 9 copii părăsiți în spitalele din Alba, anul acesta. În 2015, 13 nou-născuți au fost abandonați de mamele lor

Directorul DGASPC Alba, Sorin Chirilă,  a declarat că în județ nu sunt copii mici ce pot fi adoptabili dar că în cursul anului trecut s-au adoptat copii cu vârste mai mari, de 6, 7 ani, de către familii tinere. În cursul anului 2017 pentru 10 copii a fost deschisă procedura de adopție .

Directorul DGASPC Alba: ”Pentru 10 copii a fost deschisă procedura de adopție. Puțin, dacă ne gândim că în sistemul de protecție sunt cam 700 de copii. Dacă o iei statistic, ar fi puțin.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii