Rămâi conectat

Educație și Cultură

(Şi) Sistemul de învățământ e bolnav. Profesor de excepție, batjocorit de inspectorat pentru ca nu are pile

Publicat

în

Un profesor de filosofie devenit doctor la numai 31 de ani se confruntă cu o situație revoltătoare, care arată că și sistemul de învățământ e bolnav și corupt. Află mai multe despre cazul lui pe radiounirea.ro.

În 2013, Alin Negomireanu a obținut la titularizare media ponderată de 9.40, dar a fost mințit că nu sunt ore pentru a fi titularizat, așa că a fost nevoit să se intereseze care este adevărul. Așa a aflat că erau ore la mai multe licee din județul Gorj, dar că erau ascunse pentru a fi date pe pile altor titulari sau unor suplinitori.

Tânărul profesor a făcut o primă plângere la Inspectoratul Școlar Gorj, iar șeful instituţiei i-a spus că dacă nu vrea el, nu îi dă ore, chiar dacă ar avea media peste zece.

Alin Negomireanu și-a continuat demersurile pentru a-și face dreptate, așa că a trimis mai multe memorii la minister, a fost și în în audienţă, iar în cele din urmă au apărut ore şi pentru el, dar nu cât să se poată titulariza.

Tânărul s-a adresat inclusiv instanţei de judecată, iar pe 25 mai 2015 a avut câştig de cauză, judecătorii obligând ISJ Gorj să îl titularizeze. Inspectoratul Şcolar este decis să meargă cu batjocura până la capăt, aşa că a anunţat că va face recurs. ISG are dreptul timp de 15 zile ca să facă acest lucru.

„Am luat nota 10 la inspecţia la clasă şi 9.20 la proba scrisă. Media ponderată a fost de 9.40 la titularizare, am fost în primii 6% din ţară cu această medie pe filosofie. Cei de la ISJ Gorj m-au felicitat, după care mi-au spus că nu au posturi. Eu le-am spus că au posturi la Colegiul Naţional „Tudor Vladmirescu” şi la „Coşbuc” la Motru. Eu pot să mă titularizez în două unităţi şcolare, conform metodologiei. Nu au recunoscut şi mi-au dat la Cărbuneşti pentru patru luni, pentru că se întorcea titularul din maternitate”, a spus profesorul Alin Negomireanu.

Profesorul este hotărât să își caute dreptatea oricât timp ar fi nevoie, așa că nu a fost descurajat de atitudinea batjocoritoare la care a fost supus în ultimii doi ani.

„Am fost în audienţă la inspectorul general, i-am spus că sunt ore şi că au obligaţia să-mi dea acele ore. Mi-a spus că pot să am şi nota 10 şi 20 că dacă vrea el îmi dă, dacă nu, nu. După acest refuz am mers la Direcţia de Resurse Umane din cadrul Ministerului Educaţiei, la doamna Corina Marin, unde am depus mai multe memorii şi chiar am fost în audienţă la dânsa şi i-am explicat abuzurile”.

Pentru că nu a renunțat la lupta sa contra sistemului și a depus mai multe memorii, profesorul Negomireanu a primit peste noapte ore la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi la Colegiul Naţional ”„Ecaterina Teodoroiu”.

„Din păcate, nici aici nu m-am putut titulariza, pentru că doar orele de la „Spiru” au primit viabilitate, iar cele de la „Ecaterina” nu. Acesta a fost momentul când m-am hotărât să dau ISJ în judecată. Este inadmisibil să spui că nu ai ore, în timp ce orele suplimentare se dau tot profesorilor titulari, iar acest lucru nu este legal cât timp sunt profesori care au nevoie de orele respective. Titularul trebuie să aibă 18 ore, tot ce este peste se scoate la concurs”, a spus profesorul.”, a spus Alin Negomireanu, care s-a adresat şi Administraţiei Prezidenţiale.

sursa: pandurul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Performanță de senzație la matematică a unui elev al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Publicat

în

Elev al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia, performanță de senzație la matematică

Elevul Vlad Chedveș, din clasa a II-a E de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, pregătit de profesoara pentru învățământ primar Anca Farkas-Rusu.
Acesta a obținut premiul al II-leala  Faza Națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a.
„Felicitări și mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanții unității școlare.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

„Pentru slava mai mare a lui Dumnezeu. Iezuiții în Transilvania”, expoziție la muzeul albaiulian

Publicat

în

Expoziție specială la muzeul albaiulian

Joi 25 aprilie, la ora 15.00, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va fi vernisată expoziția „Pentru slava mai mare a lui Dumnezeu. Iezuiții în Transilvania”.
Înființat în secolul al XVI-lea de către Ignațiu de Loyola, Ordinul iezuit a jucat un rol important în viața ecleziastică și culturală a Europei, implicit a Transilvaniei. Societatea lui Isus, așa cum mai este cunoscut ordinul, a întemeiat școli, a construit biserici și a înființat tipografii. Activitatea iezuiților în Transilvania a fost întreruptă de mai multe ori din cauza vicisitudinilor istoriei, inclusiv în perioada relativ recentă, când ordinul a fost interzis în România, în anul 1948.
Piesele expuse oferă o imagine de ansamblu asupra activității iezuiților în Transilvania, multe dintre acestea fiind de o valoare remarcabilă. Astfel, sunt expuse obiecte de artă – tablouri –, elemente arhitecturale, obiecte de cult, documente, cărți vechi, textile și relicvarii care adăpostesc fragmente de os ale fondatorilor ordinului, dar și Sfânta Cruce.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 25 aprilie – 30 iunie.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, Episcopia Romano-Catolică Timișoara, Episcopia Romano-Catolică Satu Mare, Provincia Maghiară Iezuită Budapesta, Biblioteca Academiei Române – filiala Cluj-Napoca, Muzeul Haáz Rezső Odorheiu Secuiesc, Muzeul Secuiesc al Ciucului Miercurea Ciuc, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca și Biblioteca Județeană Satu Mare.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”, la Alba Iulia: Cine a participat

Publicat

în

La Alba Iulia, evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”

Elevi ai Colegiului Tehnic ,,Apulum”, coordonați de profesoara Gabriela Oitea, au participat, în cursul zilei de vineri 19 aprilie, alături de studenți de la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia la evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”, organizat de Facultatea de Informatică și Inginerie, Departamentul de Cadastru, Inginerie Civilă și Ingineria Mediului, cu sprijinul Ministerului Educației pentru acivități extracurriculare științifice și al Consiliului Județean Alba.
Deschiderea evenimentului a avut loc joi 18 aprilie, vineri desfășurându-se probele practice de concurs.
În urma tragerii la sorți, elevii au făcut echipe de lucru împreună cu studenții, iar proiectele realizate de elevi /studenți au fost jurizate de cadre didactice universitare: lect. univ. Mihai Corcheș, lect. univ. Adina Mureșan, lect.univ. Izabella Marin Lazăr, precum și de profesoarele Ramona Humeniuc, Gabriela Pitea și Camelia Oțel.
Elevii Diana Puiu din clasa a XII-a A și Cătălin Mihai Cornea, din clasa a IX-a A, împreună cu echipa de studenți din care au făcut parte au obținut premiul al doilea, iar elevii Andrei Jurca, Larisa Radu și Adriana Zgâia, din clasa a IX-a A , respectiv Rareș Gîlea, Alexia Epurescu Bucur și Raul Baba, din clasa a XII-a A, au obținut mențiuni. Toți elevii participanți urmează specializarea tehnician chimist de laborator din cadrul Colegiului Tehnic „Apulum”.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba