S-au afișat rezultatele finale ale examenului național de definitivare în învățământ

Adăugat la Știri

rezultate_definitivatAstăzi au fost publicate rezultatele finale ale examenului național de definitivare în învățământ, pentru anul şcolar 2015-2016.

La fel ca în alţi ani, examenul de definitivat a constat, potrivit metodologiei aprobate prin Ordinul Ministerului Educației nr. 4802/2014, în susţinerea a cel puţin două inspecţii speciale la clasă şi o probă scrisă. Inspecţiile la clasă au putut fi făcute până la data de 17 iunie, iar proba scrisă a fost susţinută pe 4 august, rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, fiind disponibile aici.

În Alba, la  proba scrisă ce a avut loc la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, au participat  91 de cadre didactice. Un profesor a obținut nota maximă. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. După definitivare, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum trei ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pică definitivatul pot să fie angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii