România intră pentru prima dată în TOP 10 producători de rapiță la nivel mondial

Adăugat la Știri

RAPITARomânia a reuşit, anul acesta, să surclaseze Ucraina în topul celor mai mari producători de rapiţă din Marea Neagră şi va intra, după 20 de ani, în clasamentul celor mai mari 10 producători la nivel mondial.

Campania de recoltare a culturii de rapiţă din acest an va plasa România, după 20 de ani, în topul celor mai mari 10 producători la nivel mondiali, arată o analiză realizată de UkrAgroConsult, o companie de consultanţă din Ucraina. „Fermierii români au finalizat recoltarea rapiţei. Campania a fost cea mai productivă din  România”. Potrivit celor mai recente informaţii, UkrAgroConsult estimează că, anul acesta, România va intra în topul celor mai mari 10 producători la nivel mondial. Mai mult, România devine cel mai mare producător de rapiţă de la Marea Neagră, surclasând Ucraina, informează compania de consultanţă.

Citește și Agricultura digitală prinde teren. Apar softuri capabile să analizeze starea terenurilor agricole

Potrivit ultimelor prognoze ale Comisiei Europene, producţia medie la hectar va fi anul acesta de 3,2 tone, cu 0,1% mai mult faţă de anul trecut. Fermierii români ar putea obţine 2,73 de tone la hectar, sub media UE, dar cu 19,3% mai mult decât anul trecut şi cu 9% mai mult faţă de media ultimilor cinci ani.

Sursa:economica.net

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii