Ovidiu Ivancu, la Unirea FM : Telefonul mobil poate fi folosit la școală în scopuri educaționale. Nimeni nu are dreptul de a confisca telefonul elevului

Adăugat la Știri

eleviDin toamnă, elevii vor putea intra la clasă cu telefoanele fără să le fie luate de profesori, vor putea veni fără uniformă fără să fie puşi absenţi, dar şi să-şi conteste notele atunci când se simt nedreptăţiţi.

Tot în premieră, elevii vor evalua, semestrial, în mod anonim, profesorii. Elevii vor avea inclusiv dreptul să protesteze în şcoală. Unul dintre profesorii care predă la Liceul Tehnologic din Sebeș, Ovidiu Ivancu, a declarat la Unirea FM că acest statul al elevului e binevenit, mai ales dacă vorbim de folosirea, la școală, a telefonului mobil, de către elev.

Ovidiu Ivancu : ”Există și la ora actuală o practică ciudată. Elevii care sunt prinși vorbind sau jucându-se pe telefonul mobil, rămân fără telefon. Este ilegal. Nimeni nu are voie nici măcar să îl atingă, darămite,  cum se mai întâmplă în unele scoli, să mai și umbli în telefonul elevului.  Telefonul mobil poate fi folosit în scopuri educaționale. Există elevi care nu își permit un dicționar și atunci pot folosi telefonul. În plus, există anumite cazuri de extremă urgența , când copilul are o problemă gravă de sănătate. Nu poți priva copilul de telefon. În cazul în care se impune apelarea la 112, nu poți să cauți un telefon în cancelarie sau la secretariat. Există cazuri în care copilul trebuie să își anunțe părinții. Dacă nu este folosit excesiv sau abuziv, și asta e treaba profesorilor să nu se întâmple, telefonul este foarte util. Peste câțiva ani vor apărea manualele în format electronic.”

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii