Infotrafic : Recomandări pentru o deplasare sigură în condiții de ploaie

Adăugat la Știri

rainy-drivingPentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteza viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, având în vedere că riscul producerii accidentelor rutiere este mai mare în condiții de ploaie (carosabil ud), este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Totodată, trebuiesc evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și o informare meteorologică referitoare la ninsori în zona montană și intensificări ale vântului , valabilă în intervalul 16 octombrie, ora 14:00 – 17 octombrie, ora 09:00, amintim conducătorilor auto că, potrivit legislației rutiere, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii! Așadar, le recomandăm să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Citește și  Cum se pregătește maşina pentru iarnă

Potrivit meteorologilor, în Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în cursul serii şi al nopţii de duminică spre luni (16/17 octombrie), precipitaţii predominant sub formă de ninsoare vor fi şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăşi la rafală 40…50 km/h, iar pe crestele montane 60 km/h, viscolind ninsoarea.  În restul teritoriului va ploua, iar trecător în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp, iar în nord-vest, centru şi est izolat 20…25 l/mp. În funcție de evoluția meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii