Indemnizația de hrană va fi acordată, în 2018, doar personalului din sistemul sanitar care primește acum tichete de masă

Adăugat la Știri

Din 2018, bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masă, întrucât acordarea acestora va fi abrogată, potrivit noii legi a salarizării bugetare.

Astfel, în locul tichetelor de masă va fi acordată o indemnizație de hrană, însă, pe parcursul anului viitor, doar bugetarii din sistemul sanitar care au primit în 2017 tichete de masă vor putea beneficia efectiv de această indemnizație, în timp ce ceilalți bugetari vor fi nevoiți să aștepte până în 2019, cel puțin. Pentru aceștia, acordarea indemnizației de hrană ar putea fi posibilă doar din ianuarie 2019, asta dacă Guvernul nu va decide să prelungească situația din prezent și să nu acorde beneficiile. Cuantumul lunar al indemnizației va reprezenta a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Citește și Angajații ar putea primi două noi tipuri de tichete

Așadar, excepție vor face doar angajații din sistemul sanitar care beneficiază în 2017 de tichete de masă și care vor primi, chiar de luna viitoare, indemnizația de hrană.  Și cum valoarea salariului minim brut pe țară va fi, de la 1 ianuarie 2018, de 1.900 de lei, rezultă că indemnizația de hrană pentru aceștia va avea un cuantum lunar de 316,6 lei (1.900 x 2 : 12). Practic, indemnizația va fi acordată proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară.

Sursa:avocatnet.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii