Rămâi conectat

Știri

Digital Nation, care a implementat programul Generația Tech în Alba în 2018, selectată pentru finanțarea unui proiect de inovație în cadrul Google.org

Publicat

în

Digital Nation, care a implementat programul Generatia Tech în Alba în 2018, a fost selectată pentru finanțarea unui proiect de inovație în cadrul Google.org Impact Challenge Europa Centrală și de Est

Ideea de proiect, validată și cu ajutorul tinerilor din Alba

DIGITAL NATION se numără printre cele 13 organizații din 11 țări din Europa Centrală și de Est care vor beneficia de finanțare în valoare totală de 2 milioane de euro de la Google.org, în urma apelului de proiecte Google.org Impact Challenge 2021 CEE. Organizațiile selectate pentru finanțarea Google.org au fost alese de un juriu internațional împreună cu Google.org, din peste 850 de companii candidate, iar anunțul finaliștilor a fost făcut de către reprezentanții Google la Summitul anual 3 Seas, la care au participat 9 președinți de state din Europa și Joe Biden, președintele SUA.

Organizația românească DIGITAL NATION a fost selectată de Google.org și va primi finanțare pentru a dezvolta un program regional de matchmaking dintre tinerii absolvenți ai programelor sale de formare în competențe IT&C și IMM-uri românești care au nevoie de sprijin în digitalizare. Grantul obținut în cadrul Google.org 2021 Impact Challenge CEE ridică investițiile derulate de Digital Nation din ultimii 2 ani la o sumă care se apropie de 1 milion de euro, pentru accelerarea și extinderea la nivel național a programului Generația Tech, conceput inițial pentru a spori abilitățile digitale ale tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani din 3 regiuni cheie din România: Alba, Neamț și Bihor.

La prima ediție a programului, lansată în 2018, peste 200 tineri din Alba Iulia s-au înscris în prima serie a celui mai ambițios program de dezvoltare a competențelor digitale ale tinerilor din țară – Generația Tech. Dezvoltat cu suportul Google.org și cu sprijinul municipalității locale și a mediului civic din oraș, programul a atras din start prin propunerea concretă adresată tinerilor: în doar câteva luni poți învăța abilități digitale sau programare la un nivel care să te facă angajabil în roluri digitale, la tine în oraș. În plus, dintre absolvenții care au participat și la atelierele de angajabilitate din program, aproape 90% au fost sprijiniți să obțină interviuri cu companii din sectorul IT locale, iar o bună parte din ei s-au angajat în primele luni după absolvire.

În ediția pilot a noului program Digital Nation, care va beneficia de finanțarea de la Google.org, s-au implicat și absolvenții promoției 2019 – 2020 a programului Generația Tech, dintre care peste 200 din județul Alba. Tinerii din Alba au participat deja cu succes la activitățile pilot de matchmaking și colaborare facilitate de Digital Nation, prin care au ajutat zeci de IMM-uri în activitățile de digitalizare a afacerii și au contribuit astfel la validarea ideii. În ediția următoare a programului, tinerii din Generația Tech Alba vor avea acces la noi oportunități de freelancing și urmează să fie recompensați financiar pentru activitățile prestate pentru IMM-uri.

Ce înseamnă asta pentru Alba? În contextul noilor investiții derulate de Digital Nation, Alba se va număra printre regiunile în care Digital Nation va investi cu prioritate în continuare, spun reprezentanții organizației:

‘Digital Nation are deja multe proiecte în regiune și va continua să investească cu prioritate în orașele care pun accent pe digitalizare accelerată și au cel mai bun răspuns la inițiativele noastre. În Alba, de pildă, avem aproape 2000 de beneficiari direcți ai programelor noastre special create pentru tineri, profesori și afaceri mici și mijlocii. Lucrăm în permanență să atragem noi parteneri care să ne sprijine eforturile de digitalizare locală sustenabilă și sperăm să ne bucurăm în continuare de implicarea municipalității locale pentru a crește nivelul de calificare și competitivitate digitală din regiune’’ ne-a spus Paul Apostol, fondatorul Digital Nation.

Ce urmează pentru Digital Nation? În perioada următoare, Digital Nation va continua să se implice activ în procesul de digitalizare la nivel local, iar în următorul an organizația își propune să atragă tot mai multe IMM-uri locale care să beneficieze de programul pentru care Digital Nation primește finanțarea de la Google.org. Mai multe detalii pe www.GeneratiaTech.ro si www.IMMOnline.ro

–-
DIGITAL NATION este o organizație privată românească ce dezvoltă programe accelerate de formare a abilităților digitale pentru forța de muncă modernă. Digital Nation folosește educația digitală și învățarea bazată pe comunitate, alături de DigComp, cadrul de competențe digitale al UE, pentru a pregăti noua generație de specialiști calificați digital. Programele sale, care se concentrează în principal pe educație și antreprenoriat, au sprijinit dezvoltarea digitală a peste 50.000 de persoane și IMM-uri până în prezent. Aflați mai multe la adresa digitalnation.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba