Din 2017, declaraţiile se depun doar online: Formatul de hârtie va fi eliminat

Adăugat la Știri

declaratii-fiscaleDeclarațiile fiscale vor fi depuse, începând cu 1 ianuarie 2017, doar online, formatul de hârtie urmând să fie complet eliminat, a declarat președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În acest moment, 85% dintre contribuabili își depun declarațiile online.

 „Vom începe în această toamnă o campanie de informare a contribuabililor privind depunerea electronică a declarațiilor. De la 1 ianuarie 2017, îi vom anunța că nu mai primim declarații pe hârtie, ci doar online. Din septembrie, la termenele de depunere (data de 25 ale lunii n.r.), vom distribui la ghișee fluturași în care le vom arăta ce opțiuni există”, a explicat Dragoș Doroș, potrivit profit.ro.

„Există o reținere a unor contribuabili față de sistemul online pe care o observăm și în cazul unor declarații care, deși se pot transmite electronic, sunt, în continuare, depuse în format de hârtie. Chiar și în București, există oameni care preferă să vină la ghișee, iar în unele județe aproape 40% optează pentru această variantă. În primul rând, scăpăm toți de cozile de la ghișee și, în al doilea rând, descărcăm personalul de munca de prelucrare, pentru că informațiile furnizate în declarații trebuie introduse în sistem de funcționari ANAF”, precizează șeful Fiscului.

Citește și Ghişee ANAF unde taxele se pot plăti cu cardul prin POS : În curând și în Alba

Declarațiile fiscale pot fi depuse online folosind un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat. Costul obținerii unui astfel de certificat este de câteva zeci de euro și poate fi utilizat pentru mai multe entități, persoane fizice sau juridice. ANAF mai pune la dispoziția persoanelor fizice aplicația Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru depunerea declarațiilor.

romanitv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii