De 1 decembrie, în acest an, va fi prezentă și ”Legiunea română de la Alba Iulia”

Adăugat la Știri

legiuneLa manifestările de la 1 decembrie din Alba Iulia va participa o nouă trupă de reconstituire istorică. Este vorba despre Garda Națională sau Legiunea română, corpul de militari care a asigurat buna desfășurare a evenimentelor ce au dus la Marea Unire din 1918.

Istoricul Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a declarat că ”aceasta gardă va fi echipată în ținutele armatei austro-ungare, asta datorită faptului că Regimentul 50 Infanterie a avut sediul la Alba Iulia, depozitele acestuia au fost tot aici. Vor fi practic 10 militari cu un căpitan. E vorba de căpitanul Florean Medrea, un personaj excepțional pe care l-a avut Alba Iulia și care e puțin cunoscut în ziua de astăzi. Încercăm și prin intermediul acestui proiect să facem cunoscute niște figuri istorice care merită să fie cunoscute.”

Proiectul face parte dintr-un program pe 3 ani al muzeului, care se înscrie în pregătirile pentru Centenarul Unirii din 2018 și dorește să reconstituie mai multe aspecte ale evenimentului, de acum aproape 100 de ani, începând cu componenta militară.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii