Rămâi conectat

Știri

Cum să economisim bani de sărbători, chiar dacă pare o misiune imposibilă

Publicat

în

Sezonul sărbătorilor de iarnă poate fi cea mai frumoasă perioadă a anului. Sunt multe momente de celebrat, familia se reuneşte, iei o pauză de la serviciu, se împart daruri, iar tradiţiile ne fac să strângem multe amintiri frumoase. Toate acestea costa bani. Citeste pe radiounirea.ro cum poti face economii.

Dacă sărim peste vreo tradiţie din cauza bugetului limitat, am putea avea multe regrete. Până la urmă, este preţios să împărţim bucurii, chiar şi mărunte, în niciun caz să evităm să ne bucurăm. Dacă nu am reuşit să strângem bani din timp, iar bugetul este strâmtorat, există mereu soluţii. Iată câteva sfaturi despre cum putem chiar să economisim bani de sărbători.

1. Fă-ţi un buget
Poate fi cea mai neplăcută situaţie, dar este bine să ne facem din această activitate un obicei şi, de ce nu, un prieten bun. Vom fi realişti, ştiind clar ce ne permitem şi ce nu. Un expert în finanţe de la revista Forbes spunem că doar astfel vom ştii de la început ce sumă avem de cheltuit pentru sărbători, vom face mai uşor planul de cumpărături şi vom câştiga mult timp, citează site-ul Bustle.com
Ca regulă generală, în această perioadă trebuie să ne abţinem să folosim cardurile de credit. Ne vom păcăli că avem buget mai mare de cumpărături şi nu am face decât să începem anul cu o gaură în buget.

2. Încearcă ceva “homemade”
Cele mai reuşite cadouri sunt cele făcute de mâna noastră. Deşi pare greu la început, vom vedea că lista chiar este bogată. Nu trebuie neapărat să ştii să croşetezi sau să pictezi, poţi face o prăjitură, poţi încerca să creezi o brăţară şi, de ce nu, să colorezi pietricelele strânse astă-vară de pe plajă, pe care să le pui într-un vas decorativ. Uită-te atent şi în cutia de souveniruri, poate poţi să personalizezi ceva pentru un prieten pasionat de călătorii. Pune-ţi mintea la contribuţie şi priveşte atent prin casă. Vei găsi idei!

Citeste si De ce iubim Colindele?

3. Nu te simţi presat(ă) să strângi familia la tine acasă
În vacanţa de sărbători, ce poate fi cel mai fumos lucru este să te întâlneşti cu cei dragi. Să evadezi din cotidian şi să trăieşti viaţa de familie. Nu se simţi presat(ă) să strângi familia la tine acasă. Pregătirea unui meniu care să-i satisfacă pe toţi poate fi chiar mai costisitor decât la un mic restaurant unde obişnuieşti să iei cine uneori. Poate fi o idee să rămâneţi acasă, dar să delegaţi atribuţiile. Fiecare va veni cu câte ceva deja pregătiti, fiecare veţi câştiga timp şi bani.

4. Fii creativ cu decoraţiunile pe care le ai deja
Un brad natural cumpărat în fiecare an poate fi costisitor. Trecerea la unul artificial îţi poate părea dificilă, dar apoi îl vei adora. Se păstrează în formă bună mulţi ani şi ai salvat şi un copac. Caută printre decoraţiunile vechi, vezi ce nu ai mai folosit de mulţi ani sau ce ai folosi anul acesta altfel. Poate fi interesant şi un schimb de decoraţiuni între prieteni. De ceea ce eşti tu plictisit, prietenul tău poate fi încântat. Şi, desigur, şi invers. Între prieteni, până la urmă orice este permis.

Sursa.reteauadestiri.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba