Contribuţia CAS şi CASS la nivelul salariului minim pentru contracte part-time

Adăugat la Știri

Guvernul a pregătit introducerea pentru angajatori a obligaţiei de a plăti contribuţii CAS şi CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariaţii cu timp parţial de muncă, indiferent dacă remuneraţia este sub nivelul salariului minim, documentul în acest sens fiind deja redactat, scrie Profit.ro.

CASS şi penru contractele parţiale de muncă. Vor fi exceptaţi angajaţii care au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, studenţii şi pensionarii.

La acest moment, din calculul guvernanţilor rezultă că sunt, în total, 500.000 de contracte de muncă part-time.

Obligaţia de plată la acest nivel a contribuţiei la pensie şi sănătate pentru contracte part-time este prevăzută, în noul program de guvernare, să fie introdusă din luna august a acestui an. Iniţial, termenul avansat, prin programul de convergenţă trimis în primăvară la Comisia Europeană, era luna iunie.

Citește și Peste 88.600 de salariați, în Alba, potrivit ultimelor date statistice : Câştigul salarial mediu brut înregistrat în judeţ a fost de 2804 lei

Surse guvernamentale au transmis Profit.ro că actul normativ care introduce noua obligaţie de plată a fost redactat şi pregătit să fie aprobat de Executiv.

„Vor fi excluşi studenţii, pensionarii şi cei care au în paralel un contract individual de muncă full-time”, au arătat sursele.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii