Rămâi conectat

Știri

Ce poţi face iarna când nu ai lanţuri şi maşina rămâne împotmolită în zăpadă

Publicat

în

Meteorologii au anunţat că vremea se va răci şi va ninge. Prin urmare, şoferii trebuie să-şi doteze corespunzător maşinile înainte să plece la drum. De ce ar trebui să țină cont și cum se pot salva din câteva situații dificile, citește pe radiounirea.ro.

zapadaÎnainte de a porni la drum, e bine ca şoferii să verifice dacă maşinile lor sunt echipate cum trebuie pentru iarnă. Şi să nu uite de lanţurile antiderapante în caz că ar putea rămâne împotmoliţi. Iar dacă uită, mai jos sunt două ponturi de la şoferi rămaşi împotmoliţi care s-au dovedit foarte inventivi.

Un conducător auto şi-a folosit unul dintre covoraşele de cauciuc din maşină ca să-şi scoată maşina din locul unde rămăsese împotmolită, iar altul a folosit ce a găsit în portbagaj: o scândură pe care a legat-o de o roată, aşa cum se poate vedea în video-ul de mai jos.

”Ştiai că atunci când rămâi împotmolit în zăpadă sau noroi poţi folosi covoraşul de cauciuc din maşină pentru o tracţiune mai bună?”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a blogului autoeconom.ro. ”Iar ideea cu covoraşul a şi fost pusă în aplicare şi funcţionează”, afirmă Tudor Cioltea, unul dintre co-fondatorii platformei autoeconom.ro.

Potrivit acestuia, ar fi bine ca pentru astfel de situatii şoferii să aibă un abonament la o firmă de asistenţă rutieră în caz că nu se mai poate face nimic şi nu aveţi prieteni prin apropiere.

Citește și Ce amenzi riști dacă nu-ți pui la mașină anvelope de iarna?

În schimb, poliţia le recomandă conducătorilor auto să ţină când de câteva sfaturi utile înainte să pornească la drum:

-să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.)

-să se intereseze legat de vreme şi de cum este traseul pe care urmează să-l parcurgă pe timpul călătoriei cu maşina, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic

-dacă rămâneţi în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale

-când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers

În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru uşurarea intervenţiei personalului specializat.

Sursa:adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba