Rămâi conectat

Știri

Ce este interzis să faci de Sfânta Parascheva. Vezi ce blestem poartă moaştele Sfintei

Publicat

în

Sfanta Parascheva este e sfanta cinstita de Biserica Ortodoxa pe 14 octombrie. Află de pe radiounirea.ro ce nu ai voie sa faci de aceasta mare sarbatoare!

Ai grija sa nu mananci de dulce in aceasta zi si sa tii post. De Sfanta Parascheva, se da de pomana pentru sufletul mortilor. La tara, batranii nu fac nici focul in aceasta zi, pentru a nu atrage ghinionul. Fetele care cos si spaal de Sfanta Parascheva vor ramane nemaritate. De Sfanta Parascheva nu se lucreaza nici la serviciu, nici acasa, pentru ca risti sa te imbolnavesti de ochi si de cap. Nu se consuma fructele ce au culoare rosie sau inchisa la culoare, ce seamana cu sangele, deoarece amintesc de sacrificiul martirilor. De Sfanta Parascheva, nu se mananca nuci, castraveti si fructe in forma de cruce.

Moastele Sfintei Parascheva poarta asupra lor un blestem vechi din anul 1641. Ele au fost aduse la Iasi de catre domnitorul Vasile Lupu. Intai, au fost asezate in Biserica Sfintii Trei Ierarhi. Acolo, in 1888 a ramas aprinsa o lumanare care a declansat un incediu din care doar mostele Cuvioasei au ramas neatinse. Lucrul pe care putini credinciosi il cunosc este ca Sfanta Parascheva este schimbata in fiecare an cu alte vesmante. Totusi, Sfanta poarta un alt vesmant care nu se da jos niciodata si este cel pe care l-au pus domnitorul Vasile Lupu si Mitropolitul Varlaam. Se spune ca acest vesmant este, de fapt, un sigiliu, care functioneaza ca un blestem aruncat de cei doi: „Blestemat sa fie cel care va imprastia vreodata Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva”.
La sfarsitul secolului al XIX-lea, moastele Sfintei Parascheva au fost mutate la Catedrala Mitropolitana din Iasi.
Sursa foto: doxologia.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba