2 persoane depistate fără contract de muncă, la 2 firme din Alba : Inspectorii ITM au aplicat amenzi de 50.000 de lei

Adăugat la Știri

itmDouă firme din județul Alba au fost amendate de inspectorii de muncă, în ultima săptămână, pentru muncă la negru. La cele 2 societăți, au fost depistate câte o persoană care munceau fără a avea forme legale de angajare.

Este vorba despre o firmă din Alba Iulia și o alta din Cugir. Patronii au fost amendați cu câte 10.000 de lei, fiecare.  66 de firme și aproape 900 de angajați  au controlat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba în ultima săptămână.

Citește și Daniel Negrea, adjunctul ITM Alba, la Unirea FM : 96 de accidente de muncă s-au produs în Alba, în primele 8 luni: Trei dintre ele au fost accidente de muncă mortale

Potrivit inspectorului șef al ITM Alba, Dorel Fiț, în urma controalelor efectuate au fost constatate aproape 160 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă dar și pe linia securității și sănătății în muncă. Inspectorii de muncă au aplicat 9 avertismente, dar și 13 amenzi ce au însumat 50.000 de lei, dintre care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii