Rămâi conectat

Administrație

Toți pacienții cu COVID-19 de la Spitalul Municipal Blaj, au fost mutați în clădirea Spitalului Vechi: Spitalul Nou va fi redeschis pentru pacienții non-covid

Publicat

în

Luni, 1 iunie 2020, toți pacienții infectați cu Covid-19, internați la Spitalul Municipal Blaj, au fost mutați în clădirea Spitalului Vechi, situată pe strada Republicii, Nr. 2. În ultima săptămână au fost finalizate lucrările în incinta Spitalului Vechi, pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, fiind amenajate saloanele, băile și circuitele necesare pentru acest tip de servicii medicale.
Lucrările de amenajare au fost efectuate de angajații Spitalului și de cei ai Serviciului Public din cadrul Primăriei Blaj.
La Spitalul Nou, după ce va fi efectuată dezinfecția întregii clădiri, care va dura între 4 și 7 zile, vor fi reluate serviciile medicale pentru pacienții din zonă, altele decât cele de tratare a cazurilor de coronavirus. Până la sfârșitul săptămânii viitoare va fi redeschisă Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), urmând ca până miercuri, 3 iunie, să anunțăm data de la care se vor deschide celelalte secții ale Spitalului Municipal Blaj.
Decizia de funcționare a Spitalului Municipal Blaj pe noua structură (Covid-19 și non Covid-19) se face în baza aprobării primite de la Direcția de Sănătate Publică Alba și beneficiază de acordul ministrului sănătății, Nelu Tătaru. Misiunea de a organiza două tipuri de spitale într-unul singur a fost foarte dificilă, succesul acestui demers fiind datorat muncii depuse de personalul medical și administrativ al spitalului și de autoritățile locale, Spitalul Municipal Blaj fiind primul spital suport pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus din țară care reușește acest lucru.
În acest moment, la nivelul municipiului Blaj nu există cazuri confirmate de coronavirus, nici în rândul populației și nici în cel al cadrelor medicale.
Vineri, 29 mai, în Spitalul Municipal Blaj erau internați 9 pacienți, cu vârste cuprinse între 19 și 90 de ani. Aceștia provin din următoarele localități: Alba Iulia, Cugir, Ocna Mureș, Ighiu-Țelna, Ciumbrud, Gârbova și Daia Română.
Cei 9 pacienți sunt internați în următoarele secții:
– ATI: 1 pacient (staționar);
– Pneumologie: 3 pacienți (1 favorabil, 1 staționar, 1 agravat);
– Boli Infecțioase: 1 pacient (favorabil)
– Neurologie: 3 pacienți (3 staționari)
– Obstetrică-ginecologie: 1 pacient (favorabil).
Numărul total de bolnavi infectați cu noul coronavirus tratați la Spitalul Municipal Blaj, de la începutul activității ca spital suport pentru cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ, în perioada 2 aprilie – 29 mai 2020, este de 100.
Până acum, 71 de pacienți s-au vindecat și au fost externați și 4 pacienți, cu stare ameliorată, au fost transferați la SJU Alba Iulia. 16 pacienți infectați cu noul coronavirus au decedat. Rata de vindecare a ajuns în Spitalul Municipal Blaj la 71%.
În ultima săptămână, s-au vindecat și au fost externați 9 pacienți. Cel mai tânăr dintre aceștia are 46 ani, iar cel mai în vârstă are 89 de ani. Numărul total al pacienților vindecați și externați în luna mai este de 45.
Pacienții decedați sunt din următoarele localități: Ocna Mureș (3), Abrud (2), Cugir (2), Aiud, Șard, Zlatna, Săliștea Deal, Lunca Mureșului, Trâmpoiele (Zlatna), Blandiana, Pianu de Jos și Sebeș.
Vă reamintim, la Spitalul Blaj sunt tratate cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ, celelalte spitale din județ asigurând doar tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana)

Publicat

în

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana), a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Marius Hațegan a revenit pe acest șantier în cursul zilei de miercuri, împreună cu colegul său Ciprian Gatea de la Serviciul de Drumuri Județene.

„Sunt mulțumit de felul în care acționează echipele de muncitori care, în aceste zile, intervin pe partea de rigole. Tragem nădejde să finalizăm totul într-un timp foarte scurt, având în vedere că se lucrează complet mecanizat. Adaug promisiunea că încă un drum din județ va arăta impecabil, a declarat Marius Hațegan.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrările la noua Grădiniță 16 din Alba Iulia, recepționate: Din toamnă, spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Publicat

în

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia au fost recepționate: Spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia, prima construită de la zero de Primăria Alba Iulia, au fost finalizate, recepția fiind realizată luni, 24 martie 2025.  Din toamnă, 160 de preșcolari vor beneficia de spații moderne și europene.

După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, are o locație proprie. Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț.

În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare. Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani. Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator. În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Reîncep lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Publicat

în

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Acestea au fost iniţiate în septembrie 2024 şi sistate în perioada de iarnă.

Este vorba de un tronson cu o lungime totală de 5097 metri, între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+038 și intersecția cu drumul județean DJ 705B, la km 5+152.
Modernizarea acestui tronson de drum va determina:
creşterea mobilităţii populației din zonele deservite către zone urbane din județul Alba, cum ar fi Municipiul Sebeș, importantă zonă dezvoltată economic, puternic industrializată
diminuarea poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto
reducerea duratei de deplasare prin creşterea vitezei medii de deplasare
posibilitatea circulaţiei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort
dezvoltarea economică a zonei
crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba