Rămâi conectat

Societate

Pacienții Spitalului Municipal Blaj, vizitați de preoți și tineri din Parohia Blaj-Sfânta Maria

Publicat

în

Preoți și tineri din Parohia Blaj-Sfânta Maria, vizită la pacienții spitalului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al Sfinților doctori fără de arginți, copii și tineri din parohia Blaj Sfânta-Maria, alături de tineri de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea”, au împlinit cu multă însuflețire, într-un parteneriat cultural-filantropic. 
Prin cele trei ateliere de icoane pictate pe sticlă, coordonate cu multă pasiune și implicare de către Ioana Aruști, tinerii au căutat să ofere bolnavilor cercetați de preoții Ioan Rusan și Ioan Nicoară, slujitori ai parohiei Blaj-Sfânta Maria, un dar mai aparte care să-i implice, într-o manieră personală, prin lucrarea mâinilor și a inimilor lor.
După slujba de sfințire, preoții parohiei, împreună cu o parte dintre tinerii implicați, au cercetat mai mulți bolnavi aflați la domiciliile lor și au înălțat rugăciuni pentru însănătoșirea și întărirea acestora.
Bolnavii au fost unși cu untdelemnul sfințit la Taina Sfântului Maslu și au primit în dar o icoană pictată de copii și alte mici daruri. Totodată, au ascultat cu interes un cuvânt de învățătură și de încurajare, iar toată atenția de care au avut parte i-a emoționat. Tinerii care i-au însoțit pe preoți în această lucrare pastorală au fost foarte satisfăcuți pentru bucuria pe care au reușit să le-o aducă celor suferinzi.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Când a fost ridicată clădirea în care funcționează Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

Publicat

în

Clădirea în care funcționează Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, de la început de secol 20

Clădirea în care funcționează în zilele noastre Liceul de Arte „Regina Maria“ a fost ridicată între anii 1900 și 1901.

În prima fază a existenței sale, a funcționat ca școală civilă maghiară. În 1919, imediat după Unirea Transilvaniei cu România, s-a obținut trecerea clădirii în proprietatea statului român. Aici și-a început activitatea primul liceu de stat înființat în Transilvania după Unirea din 1918cu denumirea de „Mihai Viteazul“.Instituția de învățământ a activat aici până în 1940când a fost dat în folosință noul edificiu de pe latura de vest a Cetății, unde funcționează și azi, dar sub denumirea de Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”.

După mutarea liceului, în clădirea din „Orașul de Jos” a funcționat Școala generală nr.1. Liceul de Muzică și Arte plastice s-a înființat în 1990. Instituția a primit numele „Regina Maria” în 15 octombrie 2013, când s-au aniversat 91 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari.

sursa: albaiuliaqr>ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Cetatea Câlnic, o destinație de vis și în arșița verii

Publicat

în

Cetatea Câlnic, o destinație de vis și în arșița verii

În luna lui Cuptor căldura e mult mai ușor de suportat la Cetatea Câlnic, monument Unesco.
Natura vine și completează atât de frumos partea de istorie și artă a Cetății, făcând-o un obiectiv de neratat în această vară.
Sunteți așteptați la Cetatea Câlnic de marți până duminică între orele 10.00-13.00 și 14.00-18/00/
Bilete preț întreg – 15 lei pentru adulți, preț redus – 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari
sursa: facebook Cetatea Câlnic Monument Unesco

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Deținuți de la Penitenciarul Aiud în vizită la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

în

Deținuți de la Penitenciarul Aiud în vizită la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Sâmbătă 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, nouă persoane private de libertate, custodiate la Penitenciarul Aiud și clasificate la regimul deschis, au participat la slujba Utreniei și la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiate la Catedrala Reîntregirii și Încoronării din Alba Iulia.
Aceștia s-au închinat icoanelor făcătoare de minuni aflate spre cinstire în locașul de închinare, ascultând, la momentul rânduit, cuvântul de învățătură rostit de către părintele protos. Nicolae Ceobanu, slujitor la Altarul Catedralei arhiepiscopale.
La final, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, cadru diactic universitar și consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, le-a vorbit deținuților despre adevărata libertate.
O activitate similară a mai avut loc în data de 6 iulie a.c., când 14 deținuți clasificați la regimul închis au participat la parastasul ce s-a săvârșit în cinstea vrednicului de pomenire arhim. Dometie Manolache, duhovnic al Mănăstirii Râmeț.
Activitățile Sectorului Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului cu regim de maximă siguranță Aiud au ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială, contribuind la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare socială facilă. Menționăm că beneficiarii acestor pelerinaje inedite sunt persoane private de libertate care participă frecvent la programul liturgic al capelei unității și care prestează activități lucrative în folosul penitenciarului din Aiud.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba