Rămâi conectat

Știri

Rectificarea bugetului pe 2019 și acord de parteneriat între Alba Iulia și Asociația Digital Nation ce vizează derularea programului ”Generația Tech”, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Alba Iulia din 30 octombrie

Publicat

în

Consiliul local al municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă ordinară, în data de 30 octombrie 2019. Între proiectele de pe Ordinea de zi se află și rectificarea bugetului pe anul 2019.

  PROIECT AL ORDINII DE ZI:

  1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al municipiului Alba Iulia
  2. Proiect de hotărâre privind execuția bugetului general de venituri și cheltuieli pe trimestrul III anul 2019 al municipiului Alba Iulia
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea documenției tehnico – econimice faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul : ”Modernizare corp clădire liceul de arte ”Regina Maria””
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul : ”Construire pod din beton Valea Orzii pe strada Victoriei – cartier Oarda din municipiului Alba Iulia”
  5. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 82/2019 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia
  6. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul : ” Extindere rețea apă și branșamente – str. Rojomal – municipiului Alba Iulia ”
  7. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza SF, pentru obiectivul de investiții : ”Construire ansamblu de locuințe sociale, 2 tronsoane( 1 tronson de tip B și un tronson aferent zonei Z3), cartier Gheorghe Șincai – municipiul Alba Iulia ”
  8. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului ”Reconversie funcțională, șanț exterior – latura de nord a Cetății Alba Carolina, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber”, cod SMIS 125259 și a cheltuielilor legate de proiect
  9. Proiect de hotărâre privind participarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului ”Time for International CooperaTion : Active Cities”, acrronim ”TICTAC”, finanțat în cadrul programului Erasmus +, KA204 – Strategic Partnerships for adult education
  10. Proiect de hotărâre privind încheierea unui Acord de parteneriat între Municipiul Alba Iulia și Asociația Digital Nation care vizează derularea în Alba Iulia a programului de mentorat ”Generația Tech”, un program concenytrat pe dezvoltarea competențelor digitale ale tinerilor și construit pe baza metodologiilor Digital Nation, în parteneriat cu Google.org, cu sprijinul Minsterului Educației Naționale
  11. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor documentații de urbanism :

Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE COMPLEX MULTIFUNCTIONAL – ARMONIA COMMUNITY, ALBA IULIA, STR. ALEXANDRU ODOBESCU, NR. 39, solicitant CORDOS MARCEL pentru ASOCIATIA ARMONIA COMMUNITY”

Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal „MODIFICAREA ZONEI FUNCTIONALE DIN ZONA PENTRU AGREMENT SI SPORT IN ZONA LOCUINTELOR INDIVIDUALE JOASE, ALBA IULIA, STR. VASILE ALECSANDRI, FN, solicitant POPA IOAN, NICULA MARIUS, NICULA IONELA”

Art.3: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 111356/08.10.2019 Aproba Planul Urbanistic de Detaliu „EXTINDERE SPATIU COMERCIAL PENTRU SPATIU DEPOZITARE, ALBA IULIA, BD. TRANSILVANIEI, NR. 23 solicitant SC SEBASTIANO SRL pentru SC ENJOY LIFE SRL”

Art.4: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 110622/07.10.2019. Aproba Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE SI DOTARE SERVICE, ALBA IULIA, STR. CERNA, NR. 1, solicitant SC BLUMAQ RO SRL prin SARATEAN NICOLAE SORIN”

Art.5: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 111401/08.10.2019. Aproba Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE CENTRU DE ZI SERVICII MEDICALE SI IMPREJMUIRE, ALBA IULIA, STR. PORUMBELULUI, NR. 2, solicitant LAZAR VIOLETA si sotul LAZAR OVIDIU GEORGE”

Art.6: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 111400/08.10.2019. Aproba Planul Urbanistic de Detaliu „CONSTRUIRE CLINICA MEDICALA DE RADIOTERAPIE SI IMPREJMUIRE, ALBA IULIA, STR. LOUIS PASTEUR, NR. 10, solicitant SC PHEONIX VERVA SRL prin arh. SABAU MIRCEA”

Art.7: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 111011/07.10.2019. Aproba Planul Urbanistic Zonal ,,MODIFICARE REGLEMENTARI URBANISTICE: EXTINDERE UTR MA3 IN VEDEREA SCHIMBARII DESTINATIEI DIN FABRICA CONFECTII IN LOCUINTE COLECTIVE CU EXTINDERE SI REALIZARE ACCESE, ALBA IULIA, STR. BRANDUSEI, NR. 15 solicitant MANU ADRIAN RADU pentru SC CREMA BUILDING SRL”

Art.8: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 111008/07.10.2019. Aproba Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINTE COLECTIVE SI SEMICOLECTIVE, ALBA IULIA, STR. MIHAIL KOGALNICEANU, NR. 49 solicitant BENCHEA DANIEL si sotia BENCHEA CLAUDIA”

Art.9: Se insuseste raportul privind informarea si consultarea publicului nr. 110359/04.10.2019. Aproba Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE SI REGLEMENTARE ACCES, ALBA IULIA, OARDA DE JOS, ZONA DUBLIHAN, STR. CUTINA, solicitant FLOREA IACOB, FLOREA ANCA SORINA, FLOREA ANDREI, FLOREA ESTERA, SALAGEAN GEORGE, SALAGEAN ILEANA, MUNTEAN TEODOSIE GHEORGHE”

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea volumului masei lemnoase care se va recolta şi valorifica în cursul anului 2019 din fondul forestier proprietate publică a Municipiului Alba Iulia şi aflat în administrarea Ocolului Silvic Sebeş R.A.
  2. Proiect de hotărâre aprobarea taxelor de utilizare temporară a locurilor publice în perioada 6 decembrie 2019-1 februarie 2020 pentru amplasarea PARCULUI SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ în municipiul Alba Iulia
  3. Proiect de hotărâre aprobarea/neaprobarea prelungirii termenului contractului de închiriere nr.21.520/2007 încheiat între Consiliul Local al municipiului Alba Iulia și dl.Szabo Buzatu Gabriel
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea unui schimb de imobile (terenuri) între municipiul Alba Iulia şi ASOCIAȚIA  FOREST DIANA
  5. Proiect de hotărâre privind acceptarea donației făcute municipiului Alba Iulia asupra unui imobil (drum), situat în Alba Iulia, acces din strada Diana
  6. Proiect de hotărâre privind acceptarea donației făcute muinicipiului Alba Iulia asupra unui imobil (drum), situat în Alba Iulia, strada George Sand
  7. Proiect de hotărâre privind acceptarea donației făcute municipiului Alba Iulia a unui imobil (drum), acces din srt. Zărnești
  8. Proiect de hotărâre privind rectificarea suprafeței pentru imobilul situat pe str. Lalelelor (Bazinele de apă), Alba Iulia
  9. Proiect de hotărâre privind însușirea raportului de expertiză tehnică extrajudiciară efectuată în Dosar nr. 4460/176/2019 aflată pe rol la Judecătoria Alba Iulia
  10. DIVERSE


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Recepție a lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei

Publicat

în

Transapuseana, recepție a lucrărilor pe lotul 1

Vineri 26 aprilie a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei, care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri.

Anunțul a fost făcut de Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

„O investiție pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 și de „jos pălăria!”. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean, transmit că am respectat, termenul de finalizare a lucrărilor”, a precizat Marius Hațegan.

Lungimea totală a drumului modernizat este de 78,42 kilometri.

Autoritățile județene afirmă că modernizarea Transapusenei este importantă pentru județul Alba, dar și pentru România, întrucât va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și va facilita accesul la arealele turistice din zonă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Teren multisport în cartierul Recea din Alba Iulia: Autorizație de construire

Publicat

în

Alba Iulia: Autorizație de construire pentru un teren multisport în cartierul Recea

A fost semnată autorizația de construire, în cartierul Recea din Alba Iulia, a unui complex ce va cuprinde un teren multisport, dar și locuri de joacă, inclusiv cu dotări speciale pentru copiii cu dizabilități.
Atât terenul cât și locul special de joacă sunt rezultatul propunerilor albaiulienilor, în cadrul procesului de bugetare participativă.
Terenul multisport va fi unul sintetic, amenajat și dotat corespunzător pentru practicarea mai multor sporturi, iar în întregul complex vor fi plantate vegetație, arbuști și arbori.
În acest moment se lucrează la caietul de sarcini, urmând ca lucrările să fie scoase în cel mai scurt timp la licitație, valoarea totală estimată a investiției fiind de 3,34 milioane lei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

29 aprilie: Ziua Veteranilor de Război în România

Publicat

în

Zi dedicată în România veteranilor de război

Ziua veteranilor de război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

În Războiul de Independenţă (1877-1878) au murit 10.000 de ostaşi din cei peste 58.000, care au constituit Armata de Operaţii, potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, www.veterani-ww2.ro. Ulterior, în Primul Război Mondial, în care a fost mobilizată 11% din populaţia ţării, respectiv peste 880.000 de militari, a fost necesară jertfa a peste 410.000 de soldaţi (peste 335.000 de morţi şi dispăruţi şi peste 75.000 de invalizi), în vederea atingerii obiectivului, respectiv acela al eliberării şi al reîntregirii naţionale. Luptele duse pe teritoriul ţării au făcut, de asemenea, circa 650.000 de morţi în rândul populaţiei civile. În cel de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi, din care circa 92.000 de militari decedaţi, potrivit informaţiilor prezentate în albumul „100 de ani de viaţă, 100 de ani de istorie”, publicat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe site-ul www.mapn.ro. La data publicării acestui volum, în 2018, mai erau în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902 prevedea, la articolul 2, că: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se vor pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare”, notează site-ul amintit anterior. Astfel, participanţilor la Războiul de Independenţă li s-au asigurat, pe lângă acest onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi diferite înlesniri, în semn de recunoaştere a sacrificiilor lor pe câmpul de luptă.

De asemenea, după Primul Război Mondial, încheiat în anul 1918, au fost adoptate diferite legi, prin care participanţii la campanii şi urmaşii lor au primit diferite drepturi şi avantaje reparatorii. Astfel, prin Legea din 13 ianuarie 1918, participanţii la Primul Război Mondial care au fost decoraţi cu Medalia „Virtutea Militară” de război clasa I, au primit o pensie viageră, iar prin Legea din 2 septembrie 1920, li s-au creat condiţii speciale de pensionare, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). În 1927, prin Decretul – lege nr. 1402 din 15 mai, ofiţerilor activi şi de rezervă care participaseră la Primul Război Mondial şi care fuseseră decoraţi cu Ordinul „Mihai Viteazul”, li s-au acordat loturi de teren sau loturi de casă, precum şi anumite gratuităţi.

Veteranii de război au primit o serie de drepturi şi avantaje şi în anii următori, printr-o serie de acte normative, precum Decretul nr. 1304 din 8 mai 1933, Decretul nr. 1056 din 6 mai 1936, Legea nr. 794 din 4 septembrie 1941, Legea nr. 310 din 24 aprilie 1945, Decretul-lege nr. 440 din 4 iunie 1945. Începând din 1948, aceste drepturi şi avantaje au fost revăzute, unele fiind chiar anulate.

sursa: agerpres.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba