Rămâi conectat

Știri

De ce au ales Marius Moga şi Bianca Lăpuşte să facă nunta în casa cu puteri paranormale. Vila părinţilor «Micului Mozart» este una specială

Publicat

în

Vila părinţilor compozitorului Marius Moga este una specială.Află de pe radiounirea.ro de ce au ales Marius Moga şi Bianca Lăpuşte să facă nunta în casa cu puteri paranormale.

Şi-au dorit o cununie civilă discretă, astfel că “Micul Mozart” şi Bianca Lăpuşte au ales să-şi unească destinele în Alba Iulia, oraşul lui natal. Cheful a avut loc în casa misterioasă a tatălui său, pe care Click! l-a vizitat acum doi ani, şi despre care vecinii susţin că ar avea puteri supranaturale.
Marius Moga (33 de ani) şi Bianca Lăpuşte (21 de ani) formează un cuplu de un an şi jumătate, vor deveni părinţi în toamnă, iar pe 25 iunie s-au căsătorit civil, în mare secret. Şi nu oriunde, ci la Alba Iulia, în casa părinţilor lui, o clădire specială, despre care se zice că ar degaja energii pozitive. “A fost doar cununia civilă, doar cu cei din familie, la Alba Iulia, acasă la Marius. Deocamdată, de nuntă nu avem nimic planificat, suntem în tabăra de muzică, în acest moment”, ne-a mărturisit, marţi, Bianca, însărcinată în şapte luni.

„Căsuţa piticilor”, cum a mai fost poreclită casa părintească a compozitorului, e un dom geodezic de 170 mp, care valorează aproximativ 50.000 de euro, proiectat să reziste la cutremur de 8,5 grade pe Richter, vânt de 320 km pe oră şi maximum 20 de tone pe punct de structură.
Cercetarea a durat aproape un an, iar construcţia, care aduce şi cu un iglu (n.r.- căsuţa eschimoşilor), a fost refăcută de două ori, din cauza unor probleme tehnice. Locuinţa a fost finalizată în 2012, iar cei care trec prin faţa porţii se uită prin gard şi-şi fac cruce, căci aşa ceva nu le-a mai fost dat să vadă. În urmă cu doi ani, Moga senior le-a deschis poarta reporterilor Click! Este un om vesel, mândru de proiectul său. Iar vecinii l-au lăudat atunci:„Toată lumea ştie că are nişte puteri. De câte ori stai de vorbă cu dumnealui, parcă îţi ia durerea cu mâna. Ne-a învăţat să mâncăm peştele crud. Am auzit chiar că a vindecat pe cineva care avea probleme mari de sănătate şi că se roagă pentru toată lumea”, ne-a povestit vecina lui, doamna Maria. De altfel, în această vilă solistul a şi filmat videoclipul piesei “Suntem păsări călătoare”, împreună cu solistul Achi.
Vor petrece luna de miere în tabăra lui de muzică
Marius Moga şi casa lui de producţie DeMoga Music au plecat, imediat după petrecerea de cununie, la Cheia (Judeţul Prahova), unde se desfăşoară a treia ediţie a taberei de muzică. De fapt, au loc două tabere de muzică, una se numeşte „DeMoga SuMMer Camp”, şi vor participa 100 de tineri, care vor avea parte de ateliere de creaţie, canto şi compoziţie, producţie muzicală, actorie, dans modern, foto-video, sub îndrumarea unor profesori specializaţi. În acelaşi timp, are loc şi „TDM 3 pe Paralela 45”, a treia ediţie a „Taberei de Muzică” organizată tot de Moga. La ambele evenimente participă artişti consacraţi, care au participat şi la ediţiile precedente, precum Liviu Teodorescu, What’s Up, Amna, Alexandra Stan, Nicoleta Nucă, Nicole Cherry, Alina Eremia şi alţii. Marius şi Bianca vor îmbina utilul cu plăcutul, astfel că se vor relaxa şi compozitorul va şi compune piese noi alături de colegi.

Sursa:realitatea.net şi click.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Recepție a lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei

Publicat

în

Transapuseana, recepție a lucrărilor pe lotul 1

Vineri 26 aprilie a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei, care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri.

Anunțul a fost făcut de Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

„O investiție pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 și de „jos pălăria!”. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean, transmit că am respectat, termenul de finalizare a lucrărilor”, a precizat Marius Hațegan.

Lungimea totală a drumului modernizat este de 78,42 kilometri.

Autoritățile județene afirmă că modernizarea Transapusenei este importantă pentru județul Alba, dar și pentru România, întrucât va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și va facilita accesul la arealele turistice din zonă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Teren multisport în cartierul Recea din Alba Iulia: Autorizație de construire

Publicat

în

Alba Iulia: Autorizație de construire pentru un teren multisport în cartierul Recea

A fost semnată autorizația de construire, în cartierul Recea din Alba Iulia, a unui complex ce va cuprinde un teren multisport, dar și locuri de joacă, inclusiv cu dotări speciale pentru copiii cu dizabilități.
Atât terenul cât și locul special de joacă sunt rezultatul propunerilor albaiulienilor, în cadrul procesului de bugetare participativă.
Terenul multisport va fi unul sintetic, amenajat și dotat corespunzător pentru practicarea mai multor sporturi, iar în întregul complex vor fi plantate vegetație, arbuști și arbori.
În acest moment se lucrează la caietul de sarcini, urmând ca lucrările să fie scoase în cel mai scurt timp la licitație, valoarea totală estimată a investiției fiind de 3,34 milioane lei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

29 aprilie: Ziua Veteranilor de Război în România

Publicat

în

Zi dedicată în România veteranilor de război

Ziua veteranilor de război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

În Războiul de Independenţă (1877-1878) au murit 10.000 de ostaşi din cei peste 58.000, care au constituit Armata de Operaţii, potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, www.veterani-ww2.ro. Ulterior, în Primul Război Mondial, în care a fost mobilizată 11% din populaţia ţării, respectiv peste 880.000 de militari, a fost necesară jertfa a peste 410.000 de soldaţi (peste 335.000 de morţi şi dispăruţi şi peste 75.000 de invalizi), în vederea atingerii obiectivului, respectiv acela al eliberării şi al reîntregirii naţionale. Luptele duse pe teritoriul ţării au făcut, de asemenea, circa 650.000 de morţi în rândul populaţiei civile. În cel de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi, din care circa 92.000 de militari decedaţi, potrivit informaţiilor prezentate în albumul „100 de ani de viaţă, 100 de ani de istorie”, publicat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe site-ul www.mapn.ro. La data publicării acestui volum, în 2018, mai erau în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902 prevedea, la articolul 2, că: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se vor pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare”, notează site-ul amintit anterior. Astfel, participanţilor la Războiul de Independenţă li s-au asigurat, pe lângă acest onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi diferite înlesniri, în semn de recunoaştere a sacrificiilor lor pe câmpul de luptă.

De asemenea, după Primul Război Mondial, încheiat în anul 1918, au fost adoptate diferite legi, prin care participanţii la campanii şi urmaşii lor au primit diferite drepturi şi avantaje reparatorii. Astfel, prin Legea din 13 ianuarie 1918, participanţii la Primul Război Mondial care au fost decoraţi cu Medalia „Virtutea Militară” de război clasa I, au primit o pensie viageră, iar prin Legea din 2 septembrie 1920, li s-au creat condiţii speciale de pensionare, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). În 1927, prin Decretul – lege nr. 1402 din 15 mai, ofiţerilor activi şi de rezervă care participaseră la Primul Război Mondial şi care fuseseră decoraţi cu Ordinul „Mihai Viteazul”, li s-au acordat loturi de teren sau loturi de casă, precum şi anumite gratuităţi.

Veteranii de război au primit o serie de drepturi şi avantaje şi în anii următori, printr-o serie de acte normative, precum Decretul nr. 1304 din 8 mai 1933, Decretul nr. 1056 din 6 mai 1936, Legea nr. 794 din 4 septembrie 1941, Legea nr. 310 din 24 aprilie 1945, Decretul-lege nr. 440 din 4 iunie 1945. Începând din 1948, aceste drepturi şi avantaje au fost revăzute, unele fiind chiar anulate.

sursa: agerpres.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba