Rămâi conectat

Administrație

Contractul ”Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” a fost semnat: Lucrările vor începe în 4 mai

Publicat

în

Contractul de achiziție publică de lucrări privind realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, în valoare totală de 13.773.645 de lei (inclusiv TVA), a fost semnat, vineri, 24 aprilie, de către reprezentanții unității medicale și ai companiei care a câștigat licitația pentru acest proiect.
Lucrările vor începe în data de 4 mai 2020, iar durata de execuție a contractului este de 16 luni. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor; Operațiunea B – Clădiri Publice în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, va suporta 2% din valoarea proiectului european, dar și celelalte cheltuieli neeligibile.
Între obiectivele specifice ale proiectului menționăm: diminuarea emisiilor în atmosferă a gazelor cu efect de seră; reducerea consumului anual de energie primară; implementarea unui sistem alternativ de producere a energiei din surse regenerabile și adaptarea infrastructurii spitalului pentru nevoile persoanelor cu dizabilități.
Astfel, în urma finalizării acestei investiții, vor fi reduse emisiile de CO2 în atmosferă, va fi diminuat consumul de energie primară, vor fi instalate panouri solare care vor ajuta la producerea apei calde și curentului, obținerea energiei primare din surse regenerabile, vor fi implementate măsuri suplimentare față de prevederile minime legislative în domeniul accesibilizării infrastructurii (marcaje rezonatoare în zona rampelor de acces; indicator BRAILLE; etc).
Lucrările de reabilitare termică presupun, între altele, o intervenție asupra anvelopei construcțiilor pentru construcțiile clădirilor spitalului, policlinicii, medicina legală, centrala termică, bucătărie și spălătorie. Lucrările au un rol determinant în asigurarea confortului, în special a pacienților și implicit și a personalului medical, prin creșterea capacității de termoizolare, respectiv economisirea resurselor energetice prin eliminarea pierderilor de căldură prin pereții exteriori. Izolarea termică a anvelopei se va face la exterior. Pentru susținerea panourilor solare va fi realizată o structură metalică.
Astfel, în urma finalizării acestei investiții, clădirile SJU Alba Iulia vor trece într-o clasă energetică superioară, prin îmbunătățirea eficienței energetice.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba