Rămâi conectat

Social-Economic

Acțiune de ecologizare în zona Munților Apuseni organizată de Jandarmeria Alba

Publicat

în

Jandarmeria Alba, acțiune de ecologizare în zona Munților Apuseni

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a continuat vineri 5 aprilie seria evenimentelor dedicate Zilei Jandarmeriei Române, prin organizarea unei acțiuni de ecologizare în zona Munților Apuseni.
La acțiune au participat jandarmii montani din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Câmpeni și rangeri din cadrul Administrației Parcului Natural Apuseni și a vizat zona Cheile Ordâncușii.
În cadrul campaniei au fost colectați peste 80 de saci cu deșeuri care au fost preluați de Primăria Scărișoara, cea care gestionează serviciile de salubritate din zonă.
„La nivelul Jandarmeriei Alba, ne implicăm activ în diferite activități și campanii și adresăm rugămintea localnicilor cât și turiștilor să respecte și să protejeze mediul înconjurător”, se arată într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Acțiuni de dezinsecție în desfășurare în Alba Iulia

Publicat

în

Acțiuni de dezinsecție în desfășurare în Alba Iulia

Acțiunile de dezinsecție continuă în Alba Iulia, potrivit administrației locale. 

Substanțele utilizate în cadrul lucrărilor de dezinsecție sunt avizate de către Ministerul Sănătății-Comisia Națională de Produse Biocide.

Li se recomandă cetățenilor să păstreze ditanța față de raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat, pentru a evita posibile pericole, anunță municipalitatea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

În Alba, activități dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară

Publicat

în

În Alba, activități dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară

Campania ,,Alege responsabil!”, inițiată de Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, se desfășoară pe parcursul vacanței de vară și are drept deziderat creșterea nivelului de informare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii.

Vacanța de vară nu reprezintă doar o pauză de la rutina școlară, ci și un timp de aventură și explorare alături de prieteni, ceea ce, uneori, poate să ducă la evenimente negative.

Astfel, în perioada 15-20 iulie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat activități informativ – preventive la care au luat parte peste 300 de copii, care participă la activitățile organizate în taberele de agrement din Ighiu și Tăuți. Totodată, la aceste activități au participat și tinerii care își fructifică vacanța de vară în cadrul Centrului de agrement Roica – Direcția Județeană de Sport, din localitatea Galda de Jos.

Tema discuțiilor a fost cea legată de riscurile reprezentate de consumul de droguri și de anturajele periculoase care pot influența, în mod negativ, destinul unui tânăr.

Polițiștii derulează aceste activități educativ-preventive în scopul menținerii unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul implicat în organizarea unor activități specifice (tabere, ateliere de vară, excursii, concursuri etc) și, implicit, pentru societate.

Elevii trebuie să conștientizeze vulnerabilitățile cotidiene ce pot conduce la dezvoltarea unor comportamente deficitare, contrare normelor de conviețuire socială și, nu în ultimul rând, de natură să pună în pericol siguranța și viața proprie, dar și a celor din jur.

Discuțiile purtate cu cei tineri au reliefat, pe de o parte, consecințele consumului de droguri – probleme de comportament şi declin în performanţa şcolară, fragilitate psihică, răspunsuri emoționale în dezacord cu situația, confuzie, irascibilitate, depresie severă, anxietate generalizată sau tulburări psihotice. Pe de altă parte, polițiștii au evidențiat și consecințele, în planul răspunderii juridice, care pot decurge din nerespectarea legislației în vigoare.

Minorilor li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile preventive pe tot parcursul vacanței de vară, astfel încât tinerii să fie informați cu privire la adoptarea unei conduite sigure.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Deținuți de la Penitenciarul Aiud în vizită la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

în

Deținuți de la Penitenciarul Aiud în vizită la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Sâmbătă 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, nouă persoane private de libertate, custodiate la Penitenciarul Aiud și clasificate la regimul deschis, au participat la slujba Utreniei și la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiate la Catedrala Reîntregirii și Încoronării din Alba Iulia.
Aceștia s-au închinat icoanelor făcătoare de minuni aflate spre cinstire în locașul de închinare, ascultând, la momentul rânduit, cuvântul de învățătură rostit de către părintele protos. Nicolae Ceobanu, slujitor la Altarul Catedralei arhiepiscopale.
La final, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, cadru diactic universitar și consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, le-a vorbit deținuților despre adevărata libertate.
O activitate similară a mai avut loc în data de 6 iulie a.c., când 14 deținuți clasificați la regimul închis au participat la parastasul ce s-a săvârșit în cinstea vrednicului de pomenire arhim. Dometie Manolache, duhovnic al Mănăstirii Râmeț.
Activitățile Sectorului Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului cu regim de maximă siguranță Aiud au ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială, contribuind la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare socială facilă. Menționăm că beneficiarii acestor pelerinaje inedite sunt persoane private de libertate care participă frecvent la programul liturgic al capelei unității și care prestează activități lucrative în folosul penitenciarului din Aiud.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba