Rămâi conectat

Știri

Ce spune palma despre personalitatea unei persoane

Publicat

în

Mainile dezvaluile caracteristici ale personalitatii unei persoane, dar si obiceiuri din viata sa de zi cu zi. In timp ce trasaturile cele mai vizibile ale mainilor nu se schimba de-a lungul vietii, liniile fine, culoare si pozitia degetelor se modifica in functie de trairile pe care le are un om, in functie de starea lui de sanatate, dar si in functie de cum isi foloseste propria energie.

Liniile de pe mana dreapta iti arata personalitatea ta publica, felul in care te comporti cu ceilalti in societate, in timp ce liniile din mana stanga dezvaluie secrete despre viata ta privata, personala, potrivit lui Helen Elizabeth Evans, specialist in amprentologie si in limbajul mainilor,

Mainile reprezinta o “harta” a personalitatii noastre si ne spun ce fel de alegeri vom face in viata, ce ne suscita interesul, ce ne dorim.

Persoanele cu palmele late, patratoase au inclinatii puternice pentru tot ceea ce inseamna natura, sunt loiale, dar si foarte critice, ei obisnuind sa clasifice oamenii, actiunile, gesturile, cuvinte in “bune” sau “rele”, in “albe” sau “negre”, respingand orice fel de “nuante” care tin de circumstantele in care un om a facut sau a spus un anumit lucru. Totodata, cei cu palmele mai late au dificultati in exprimarea propriilor emorii.
Persoanele cu palmele cu forma neregulata, cu degetele mai scurte sunt extrovertite, au firi vulcanice si simt nevoia sa fie mereu in centru atentiei. Cei care au degetele mai scurte comparativ cu partea intreaga a palmei sunt oameni ai actiunii, care reusesc sa mobilizeze si alte persoane.
Persoanele cu palmele alungite, cu degete lungi sunt sensibili, sunt manati de emotii si au capacitati crescute de a intelege si a analiza atat oamenii din jur, societatea per ansamblu, cat si pe ei insisi. Cei cu mainile alungite si degetele lungi au puternice inclinatii artistice, fiind totodata receptivi si grijulii din fire. Dar sunt si foarte critici si obisnuiesc sa aiba un cerc relativ restrans pe prieteni, fiind foarte selectivi in materie de oameni.
Cum citesti liniile din palma:
– Daca degetul mic de la ambele maini este mai departat de celelalte degete inseamna ca omul respectiv are probleme cu increderea in sine, dar si in cei din jur.
– Daca degetul aratator este indoit, incovaiat inseamna ca acea persoana este foarte preocupata, din fire, sa faca “ceea ce este corect, bine” in opinia ei.
– Degetul aratator mai lung decat degetul mijlociu este un indicator al respectului, dezvaluind un om care stie sa motiveze atat alte persoane, cat si pe sine.
– Daca inelarul este mai lung decat degetul mijlocul, atunci persoana respectiva este mereu in cautarea recunoasterii in fata celorlalti, este avid de admiratie si de aplauze.
– Daca linia inimii din palma este foarte accentuata, atunci acea persoana este manat mereu de dorinta de a face lucruri care sa o umple de energie, nu poate sta locului.
– O bifurcatie fina a liniei inimii inseamna ca persoana in cauza intampina dificultati in a spune “nu”, in a refuza.
– Daca linia capului este despartita de linia vietii inseamna ca acel om este un ganditor independent.
– Daca buricele degetelor mici au mai multe linii fine (denumite si liniile geniului), acea persoana este inzestrata cu bune capacitati de comunicare si oratorie.
– Linia capului care intretaie linia vietii indica un ganditor traditionalist.
– Cu cat este mai clara linia vietii, cu atat nivelul de fertilitate este mai mare.
– Daca muntele lui Venus din palma este proeminent, persoana in cauza are o capacitate buna in a descoperi distractia si micile placeri ale vietii.
-O persoana cu muntele lui Marte proeminent este macinata de multe temeri.
– Un munte al lui Jupiter proeminent in palma indica o persoana cu capacitati de lider.
– Un om care are muntele lui Apolo proeminent este un performer, o persoana care vrea sa fie cel mai bun in ceea ce alege sa faca.
Cele doua linii suprapuse simbolizeaza casatoria, iar cei care au liniile puternic accentuate sunt oameni care vor iubi cu foc intreaga viata. Linia de jos simbolizeaza romantismul. In functie de aceasta, se spune ca iti tii partenerul fidel si dedicat.
Daca cele doua linii sunt insotite de alte linute mai mici, tot orizontale, inseamna ca vei avea mai multe casnicii, fiind o persoana indecisa si cu tendinte celibatare.

Sursa:lyla.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Recepție a lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei

Publicat

în

Transapuseana, recepție a lucrărilor pe lotul 1

Vineri 26 aprilie a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei, care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri.

Anunțul a fost făcut de Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

„O investiție pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 și de „jos pălăria!”. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean, transmit că am respectat, termenul de finalizare a lucrărilor”, a precizat Marius Hațegan.

Lungimea totală a drumului modernizat este de 78,42 kilometri.

Autoritățile județene afirmă că modernizarea Transapusenei este importantă pentru județul Alba, dar și pentru România, întrucât va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și va facilita accesul la arealele turistice din zonă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Teren multisport în cartierul Recea din Alba Iulia: Autorizație de construire

Publicat

în

Alba Iulia: Autorizație de construire pentru un teren multisport în cartierul Recea

A fost semnată autorizația de construire, în cartierul Recea din Alba Iulia, a unui complex ce va cuprinde un teren multisport, dar și locuri de joacă, inclusiv cu dotări speciale pentru copiii cu dizabilități.
Atât terenul cât și locul special de joacă sunt rezultatul propunerilor albaiulienilor, în cadrul procesului de bugetare participativă.
Terenul multisport va fi unul sintetic, amenajat și dotat corespunzător pentru practicarea mai multor sporturi, iar în întregul complex vor fi plantate vegetație, arbuști și arbori.
În acest moment se lucrează la caietul de sarcini, urmând ca lucrările să fie scoase în cel mai scurt timp la licitație, valoarea totală estimată a investiției fiind de 3,34 milioane lei.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

29 aprilie: Ziua Veteranilor de Război în România

Publicat

în

Zi dedicată în România veteranilor de război

Ziua veteranilor de război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

În Războiul de Independenţă (1877-1878) au murit 10.000 de ostaşi din cei peste 58.000, care au constituit Armata de Operaţii, potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, www.veterani-ww2.ro. Ulterior, în Primul Război Mondial, în care a fost mobilizată 11% din populaţia ţării, respectiv peste 880.000 de militari, a fost necesară jertfa a peste 410.000 de soldaţi (peste 335.000 de morţi şi dispăruţi şi peste 75.000 de invalizi), în vederea atingerii obiectivului, respectiv acela al eliberării şi al reîntregirii naţionale. Luptele duse pe teritoriul ţării au făcut, de asemenea, circa 650.000 de morţi în rândul populaţiei civile. În cel de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi, din care circa 92.000 de militari decedaţi, potrivit informaţiilor prezentate în albumul „100 de ani de viaţă, 100 de ani de istorie”, publicat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe site-ul www.mapn.ro. La data publicării acestui volum, în 2018, mai erau în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902 prevedea, la articolul 2, că: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se vor pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare”, notează site-ul amintit anterior. Astfel, participanţilor la Războiul de Independenţă li s-au asigurat, pe lângă acest onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi diferite înlesniri, în semn de recunoaştere a sacrificiilor lor pe câmpul de luptă.

De asemenea, după Primul Război Mondial, încheiat în anul 1918, au fost adoptate diferite legi, prin care participanţii la campanii şi urmaşii lor au primit diferite drepturi şi avantaje reparatorii. Astfel, prin Legea din 13 ianuarie 1918, participanţii la Primul Război Mondial care au fost decoraţi cu Medalia „Virtutea Militară” de război clasa I, au primit o pensie viageră, iar prin Legea din 2 septembrie 1920, li s-au creat condiţii speciale de pensionare, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010). În 1927, prin Decretul – lege nr. 1402 din 15 mai, ofiţerilor activi şi de rezervă care participaseră la Primul Război Mondial şi care fuseseră decoraţi cu Ordinul „Mihai Viteazul”, li s-au acordat loturi de teren sau loturi de casă, precum şi anumite gratuităţi.

Veteranii de război au primit o serie de drepturi şi avantaje şi în anii următori, printr-o serie de acte normative, precum Decretul nr. 1304 din 8 mai 1933, Decretul nr. 1056 din 6 mai 1936, Legea nr. 794 din 4 septembrie 1941, Legea nr. 310 din 24 aprilie 1945, Decretul-lege nr. 440 din 4 iunie 1945. Începând din 1948, aceste drepturi şi avantaje au fost revăzute, unele fiind chiar anulate.

sursa: agerpres.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba