Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Știri

Cupa de Snow-golf Șureanu, ediția a 2-a, în 25 martie

Publicat

în

Clubul de golf Paul Tomiță împreună cu Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis organizează, la finele săptămânii,  un eveniment unic în Romania: Cupa de Snow-golf Șureanu ediția a 2-a. Pentru că sezonul rece ține majoritatea jucătorilor departe de terenul de joc, organizatorii vă invită la o competiție inedită de golf, care va avea loc pe zăpadă.

Sâmbătă 25 Martie va avea loc ediția a 2-a a concursului de Snow-Golf de la Domeniul Schiabil Șureanu. Domeniul schiabil Șureanu este situat în Munții Șureanu, într-un cadru natural montan magnific de altitudine mare, între vârful ȘUREANU de 2.059 metri altitudine și vârful PĂTRU de 2130 metri altitudine.

Competiția va avea loc după următorul program:

10:00 – 10:30 Deschidere oficială

Con Ana

10:30 – 11:00 Ședință tehnică / Stabilire flight

Con Ana

11:00 – 13:00 Start competiție

Platou între școala de schi Pași Liberi și Con Ana

13:30 – 14:30 Prânz

Con Ana

18:30 – 19:00 Premiere

Pensiunea Bellamy

19:00 Cină festivă

Pensiunea Bellamy

Regulamentul competiției va fi următorul:

– Se vor juca 9 găuri par 3

– Se vor utiliza mingi de golf colorate (fiecare jucător va aduce propriile mingi)

– Se vor utiliza 3 crose (la alegere)

– Se vor aplica regulile R&A

Clubul de Golf Profesor “Paul Tomiță” a luat naștere în 1995 la inițiativa profesorului Paul Tomiță care s-a retras la pensie în satul său natal Pianul de Jos . Din 1938 pana la pensionare, in 1975, Paul Tomiță a servit cu credință, dragoste și dăruire cauza golfului romanesc, fiind profesor titular de golf la Country Club. Regele Mihai, membrii ai marilor familii Cantacuzino, Ghica, Brâncoveanu, Știrbei, Bibescu, alte mari personalități ale vremii, precum și ambasadorii și diplomații care frecventau Country Club au moștenit de la Paul Tomiță tehnica și măiestria jocului, dar și simpatia față de acest extraordinar om.

Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și reprezentanților diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabilește relații de bună înțelegere. Membrii Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis își unesc forțele pentru a promova si derula diferite proiecte in plan social, pentru întreaga comunitatea, nu doar la nivelul Municipiului Alba Iulia ci pe întreg teritoriul județului Alba sub deviza „Servește mai presus de sine”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Sisteme de alimentare cu apă potabilă în comuna Vidra. Licitația de peste 9 milioane de lei, lansată pe SEAP

Publicat

în

Sisteme de alimentare cu apă potabilă în comuna Vidra. Licitația, lansată pe SEAP

Administrația comunei Vidra, din județul Alba, a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede execuția lucrărilor la infrastructura de alimentare cu apă potabilă din comună.
Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 9.085.889,47 RON.

Realizarea obiectivului de investiție propus va aduce beneficii comunității și nu numai, astfel proiectul reprezintă o prioritate pentru COMUNA VIDRA, având în vedere următoarele aspecte care dau necesitatea realizării acestui obiectiv de investiții:
-îmbunătățirea condițiilor de igienă a populației și a gospodăriilor acestora;
-sprijinirea activităților economice, turistice prin dezvoltarea unei infrastructuri minimale, ameliorarea condițiilor igienico-sanitare și a eficienței activităților productive;
-creșterea nivelului de trai;
-protecția resurselor de apă de suprafata și subterane

Obiectivul general al investiţiei este creșterea capacității autorităților publice locale pentru aplicarea rețelei de apă, în vederea conformării cu cerințele reglementărilor naționale și europene în domeniu, prin realizarea infrastructurii specifice acestor lucrări, pregătirea personalului de exploatare a investiției și implicarea societății locale, civile și de afaceri și respectarea principiilor de “mediu curat”. Astfel, lucrările realizate în cadrul proiectului care contribuie la unul dintre cele șase obiective de mediu sunt considerate conforme cu principiul de „a nu prejudicia în mod semnificativ” (DNSH – „Do No Significant Harm”), prevăzute în Comunicarea Comisiei – Orientări tehnice privind aplicarea principiului de „a nu aduce prejudicii semnificative” în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare și reziliență .

Executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi care să asigure o durată de viață mai mare a rețelei de distribuție apă.

Capacităţi fizice totale obiectiv „Alimentare cu apă potabilă în comuna Vidra”:

• Aducţiune: Lungime conductă aducţiune proiectată: -Ţeavă PEID PE100 SDR17 Pn 10 Dn110 mm, L= 1704,86 ml.
Construcţii auxiliare pe conducta de aducţiune:
– cămine de vane/ sectorizare: 4 buc.
– cămine cu armături de golire: 6 buc.
– cămine de ventil de aerisire – dezaerisire: 6 buc.
– cămin contorizare: 1 buc.
– Staţie ridicare presiune SPA montata în container cu dimensiunile – L x l x h =3,00 m x 2,5 m x 2,5 m.– 1 buc.

• Gospodărie de apă
– Rezervor 200 mc.
– Staţie reclorinare montată în container cu dimensiunile – 1 buc containerizat 6000 x 2430 x 2550 mm.

• Distribuţie: Total lungimi rețea de distribuție în comuna Vidra:
− PEID PE 100 RC, SDR26, PN 6, De 160 mm, L = 2.360,57 m;
− PEID PE 100 RC, SDR26, PN 6, De 140 mm, L = 2.726,78 m;
− PEID PE 100 RC, SDR17, PN 10, De 140 mm, L = 2.770,50 m;
− PEID PE 100 RC, SDR11, PN 16, De 140 mm, L = 1.158,77 m;
− PEID PE 100 RC, SDR11, PN 16, De 125 mm, L = 1.322,53 m;
− PEID PE 100 RC, SDR11, PN 16, De 110 mm, L = 908,21 m;
− PEID PE 100 RC, SDR26, PN 6, De 125 mm, L = 58,51 m;
− PEID PE 100 RC, SDR26, PN 6, De 110 mm, L = 69,27 m;

Total lungime distribuție – 11.375,14m

Faţă de lungimea reală se aplică un coeficient de şerpuire 7%.

– cămine de vane/ sectorizare: 29 buc.
– cămine cu armături de golire: 42 buc.
– cămine de ventil de aerisire – dezaerisire: 23 buc.
– cămin contorizare apă: 1 buc.
– hidranţi Dn 80 mm – 75 buc.
– hidranţi Dn 100 mm – 24 buc.
Total lungime conductă proiectată aducţiune + distribuţie: – 13.080,00 ml.

Total construcţii auxiliare:
– cămine de vane/ sectorizare: 31 buc.
– cămine cu armături de golire: 48 buc.
– cămine de ventil de aerisire – dezaerisire: 29 buc.
– cămin contorizare apă: 2 buc.
– hidranţi Dn 80 mm – 93 buc.
– hidranţi Dn 100 mm – 23 buc.
– Branșamente – 200 buc.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Sistem de iluminat de ultimă generație în localitățile componente ale orașului Ocna Mureș: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Sistem de iluminat de ultimă generație în localitățile componente ale orașului Ocna Mureș

Primăria orașului Ocna Mureș a demarat procedura de contractare a lucrărilor destinate reabilitării sistemului de iluminat public în localitățile componente: Uioara de Sus, Uioara de Jos, Războieni – Cetate, Cisteiu de Mureș și Micoșlaca.

Valoarea estimată a proiectului este de 2,4 milioane de lei, sumă alocată prin Administrația Fondului de Mediu.

Potrivit documentației, se urmăreşte realizarea unui sistem de iluminat exterior prin care sa se asigure confortul luminos al tuturor participanților la trafic, atât conducatori auto cât și pietoni, bicicliști, etc.. Se vor efectua lucrari privind modernizarea sistemului de iluminat public și implementarea sistemului inteligent de monitorizare și control al sistemului de iluminat public.

Proiectul presupune demontarea a 293 de aparate de iluminat vechi existente pe strazile principale, demontarea a 585 de aparate de iluminat vechi existente de pe străzile secundare, demontarea consolelor vechi și demontarea cablurilor de alimentare vechi. Ulterior se va realiza montarea de console de sustinere a aparatelor de iluminat cu LED, montarea de 585 de aparate de iluminat stradale cu LED-uri tip 1 – avand putere nominala de 30W pe străzile secundare și a 293 de aparate de iluminat stradale cu LED-uri tip 2 – pe strada principala.. În prezent, aparatele de iluminat existente în localitățile componente și apartinătoare orașului Ocna Mureș sunt uzate fizic și moral, având în majoritate o vechime mai mare de 15 ani. Cele mai multe sistem modern de iluminat vor fi instalate la Uioara de Sus – 261, urmând Războieni Cetate – 216, Uioara de Jos – 166, Cisteiu de Mureș – 157 și Micoșlaca – 78. Lungimea totală a rețelei de alimentare cu energie electrică este de 30,4 km. Investiția ar urma să fie finalizată în cursul anului 2025.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

20 septembrie: George Coșbuc, omagiat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” la 158 de ani de la naștere

Publicat

în

George Coșbuc, omagiat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” la 158 de ani de la naștere

Vineri, 20 septembrie 2024, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor cinsti, printr-o serie de manifestări culturale, memoria celui despre care Liviu Rebreanu scria în ziarul „Lumina” din Bucureşti: „Coşbuc e primul poet pe care-l dă Ardealul literaturii româneşti.

Ardelean a rămas toată viaţa. Până şi în graiul viu păstrase o notă ardelenească, particulară, care îi şedea bine. Aici în ţară dragostea lui a fost pentru cele şase milioane de ţărani. Simţea o fraternitate profundă cu dânşii… A răsărit deodată, fără să-l ştie nimeni, fără să facă ucenicia cafenelelor şi bisericuţelor bucureştene. Şi a biruit împotriva tuturor celor scufundaţi în inimaţii şi neputinţe. A adus lumină, sănătate, voioşie. Scrisul lui Coşbuc trăieşte şi va trăi cât va trăi neamul românesc”.
La ora 9:00, pe rețelele de socializare ale Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va fi afișat programul zilei. La ora 12:00, cei interesați vor găsi pe pagina de Facebook a bibliotecii un medalion literar dedicat lui George Coșbuc iar la ora 13:00, pe Aleea Scriitorilor din Parcul Mihai Eminescu va avea loc depunerea unei jerbe de flori la bustul poetului, moment în care se va da citire unui material despre viața și opera scriitorului. În intervalul orar 9:00-17:00, la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cititorii pot viziona o amplă expoziție tematică cu volumele semnate de George Coșbuc de-a lungul timpului.
George Coșbuc s-a născut la 20 septembrie 1866, la Hordou, localitate care astăzi îi poartă numele. A fost poet, critic literar, scriitor, publicist și traducător român, membru titular al Academiei Române. Poeziile sale au încântat zeci de generaţii de oameni iubitori de frumos și au fost recitate de mari actori și puse pe muzică de numeroși compozitori.
George Coşbuc a scris versuri pentru toate vârstele, iar despre opera lui s-au scris zeci de studii. Popularitatea sa a făcut ca poezii precum „Iarna pe uliţă”, „Nunta Zamfirei, „Trei, Doamne, şi toţi trei”, „Pentru libertate”, „Ţară avem şi noi sub soare”, „El Zorab” să fie recitate și citate mereu. În plan publicistic, George Coşbuc a făcut parte din conducerea mai multor reviste, precum „Vatra”, „Semănătorul”, „Viaţa literară” și a scris numeroase articole.
George Coşbuc a încetat din viaţa la doar 51 de ani, în 9 mai 1918, înainte de aș vedea împlinit visul de-o viață, acela al realizării unirii românilor într-o singură țară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba