Rămâi conectat

Știri

Vremea va deveni deosebit de caldă, 19 grade în termometre: De sâmbătă se răcește din nou

Publicat

în

Meteorologii anunţă vreme călduroasă pentru zilele următoare. Mercurul din termometre va ajunge până la 18 grade Celsius. De sâmbătă, vremea se va răci, iar răcirea va fi accentuată, față de intervalul precedent, în toată țara.

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în toată ţara, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 10 grade in estul Transilvaniei și 18 grade in sudul Olteniei, poate si al Muntenieie și minime între -3 și 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nord-vestice, nordice și centrale, unde temporar va mai ploua, iar pe crestele montane ale Carpaţilor Orientali, trecător la începutul zilei vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud şi în zona de munte a judeţelor Satu Mare şi Mureş, în cursul zilei se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe crestele Carpaţilor Orientali, unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, dar local şi temporar, ziua şi în celelalte regiuni, cu viteze de 50…60 km/h.

Vineri: Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 grade in estul Transilvaniei și 19 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade. Peste zi cerul va fi variabil, cu înnorări în special în vestul şi nord-vestul ţării, unde va ploua în general slab. Noaptea înnorările vor cuprinde şi restul teritoriului și vor fi precipitații pe arii relativ extinse sub formă de ploaie, exceptând zonele montane, Maramureşul, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei unde treptat vor predomina ninsorile. Pe spaţii mici, la deal şi la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice, centrale şi estice, precum şi la munte, cu viteze mai mari pe creste, scrie romaniatv.net.

Sambata: Vremea se va răci, iar răcirea va fi accentuată, față de intervalul precedent, în toată țara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad in estul Transilvanieie și 10 grade ]n sudul litoralului, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între -8 și 0 grade. Vor fi înnorări și precipitații în majoritatea regiunilor, iar noaptea pe arii restrânse în sud și cu izolat în restul teritoriului. Izolat , cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În interiorul arcului carpatic, jumătatea de nord a Moldovei și la munte, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, iar în celelalte zone vor predomina ploile. Vântul va avea intensificări temporare la munte; în prima parte a intervalului și în est, sud-est și extremitatea de sud-vest, iar în rest va sufla slab și moderat.

Duminica: Valorile termice vor fi, în general, comparabile cu cele de sambata si apropiate de normalul acestei perioade din an. Temperaturile maxime se vor încadra 1 și 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -8 și 1 grad, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara si noaptea în vest, nord și centru, unde, izolatvor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie, iar la munte mai ales lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla cu unele intensificări în zona montană înaltă. În zonele joase de relief, local va fi ceață, îndeosebi dimineața, potrivit romaniatv.net.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba