Rămâi conectat

Social-Economic

Oficialii europeni au adus în discuție armonizarea pieţelor de energie din Europei

Publicat

în

Oficiali şi experţi ai Comisiei Europene discută la Bruxelles cu autorităţile din Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina despre proiectele Platformei Parteneriatului Estic pentru Securitate Energetică.

Iniţiativă comună a Uniunii Europerne şi a altor 6 state din Europa, Parteneriatul estic este un mediu de colaborare bazat pe împărtăşirea valorilor democratice şi sprijinul pentru dezvoltarea economică şi buna guvernare.

Uniunea Europeană s-a angajat să construiască relaţii bune şi avantajoase cu aceste ţări, care au beneficiat deja de programe cu finanţare europeană în valoare de mai multe miliarde de euro.

Cele 6 state partenere sunt Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

Securitatea energetică este una dintre cele 4 platforme de lucru ale Parteneriatlui Estic.

Dezvoltarea interconexiunilor de gaze, petrol şi electricitate între Uniunea Europeană şi  aceste state ajută integrarea pieţelor de energie.

Sursele şi rutele de tranzit se diversifică, apare armonizarea la nivel naţional şi regional, creşte competitivitatea, iar alimentarea cu energie devine mai sigură şi mai ieftină.

Se urmăreşte şi reducerea dependenţei de combustibilii fosili pentru trecerea la economia nepoluantă.

Importantă este şi stabilirea unui cadru legislativ comun pentru securitatea nucleară, statelor partenere oferindu-li-se asistenţa experţilor Uniunii, inclusiv în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor radioactive.

Reprezentanţii Platformei pentru Securitate Energetică se întâlnesc de două ori pe an.

La Bruxelles vor fi prezenţi oficiali ai ministerelor energiei şi autorităţilor de reglementare şi control în domeniu din statele partenere, alături de oficiali şi experţi europeni şi responsabili din mediul de afaceri.

Se va vorbi despre stadiile implementării planurilor de acţiune pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabilă, atragerea de investiţii şi transparenţa achiziţiilor publice în sectorul energetic, importanta colectării de date, securitatea fluxurilor de informatii, monitorizarea ca bază a procesului decizional.

Sursa: romania-actualitati.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

18 mai: Ziua internațională a muzeelor

Publicat

în

Zi internațională dedicată muzeelor

La 18 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua internaţională a muzeelor, un eveniment organizat începând din 1977 de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) şi care reprezintă un moment unic pentru comunitatea internaţională a muzeelor.

Obiectivul principal al Zilei internaţionale a muzeelor este de a creşte gradul de conştientizare cu privire la faptul că „muzeele sunt un mijloc important de schimb cultural, de îmbogăţire a culturilor şi de dezvoltare a înţelegerii reciproce, a cooperării şi a păcii între popoare.

Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), creat în 1946, este o asociaţie şi o organizaţie non-guvernamentală a muzeelor şi a specialiştilor din acest domeniu, care stabileşte standarde profesionale şi etice pentru activităţile muzeului. ICOM reuneşte 40.000 de specialişti din peste 141 de ţări şi acţionează prin intermediul a 119 comisii naţionale şi 30 de comisii internaţionale.

Forum al experţilor, ICOM face recomandări cu privire la aspecte legate de patrimoniul cultural, susţine consolidarea competenţelor şi cunoştinţele avansate. ICOM este vocea profesioniştilor din acest domeniu la nivel internaţional şi cu ajutorul reţelelor globale şi al programelor de cooperare creşte gradul de conştientizare a culturii publice. ICOM are sediul la Paris şi se află într-o relaţie formală de asociere cu UNESCO şi are un statut special pe lângă Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC).

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

„Săptămâna Școală în Siguranță” în Alba

Publicat

în

În Alba, ”Săptămâna Școală în Siguranță”

Până în 17 mai, Inspectoratul de Poliție Județean Alba desfășoară activitatea „Săptămâna Școală în Siguranță”.

Această inițiativă are ca scop conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar, pentru asigurarea unui climat educațional optim.

În cele 4 zile polițiștii din structurile de siguranță școlară, prevenire precum și cei din structurile de ordine publică, împreună cu partenerii instituționali, intensifică interacțiunea cu elevii și cadrele didactice, în cadrul unor activități care să conducă la creșterea siguranței în unitățile de învățământ.

De exemplu, marți 14 mai, polițiștii s-au adresat unui număr de peste 150 de elevi și cadre didactice din Sebeș, Poșaga de Jos și Ocoliș.

Tot marți, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au luat parte la o activitate organizată de Rotary Club Blaj împreună cu Primăria Municipiului Blaj, la Palatul Cultural din Blaj, unde a fost invitat profesorul universitar doctor Cătălin Țone, polițist și un luptător declarat împotriva consumului de droguri.

Acesta le-a explicat tinerilor și profesorilor, prezenți în sală, consecințele nefaste ale consumului de droguri și a abordat și alte subiecte de interes pentru siguranța lor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

La Alba Iulia, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în 17 mai: Până acum au confirmat participarea 25 de agenţi economici care oferă peste 300 locuri de muncă

Publicat

în

Vineri, 17 mai 2024, la Alba Iulia se va organiza Bursa Generală a Locurilor de Muncă: Până acum au confirmat participarea 25 de agenţi economici care oferă peste 300 locuri de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”, organizează în data de 17 mai 2024, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, Str. Mihai Viteazul, Nr. 31, începând cu ora 09:00.

Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori, de a întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare și de a crește gradul de conștientizare a problemelor legate de ocuparea forței de muncă. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant.
La acest eveniment sunt invitate să participe toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau cele care doresc să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen lung şi mediu.
Persoanele care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistrate la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, pot beneficia de prime de încadrare.
De asemenea, angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba deoarece, potrivit prevederilor Legii 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare beneficiază de subvenţii la încadrarea în muncă pe durată nedeterminată a acestor persoane.
Până în prezent au confirmat participarea 25 agenţi economici, aceştia oferind peste 300 locuri de muncă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba