Rămâi conectat

Știri

Alimentația corectă în Postul Crăciunului: Vezi ce nu trebuie să lipsească din frigider

Publicat

în

În postul Craciunului, carnea, lactatele si ouale ar trebui sa lipseasca din meniul nostru. In primul rand, trebuie sa mancam echilibrat chiar daca este o perioada privata de anumite alimente. Este necesar sa oferim organismului toti nutrientii (macro- si micronutrientii) si sa nu facem excese, in special de carbohidrati, grasimi, si sa evitam prajelile. Câteva idei pentru mesele principale ale zilei, afli pe radiounirea.ro.

In locul proteinelor animale (carne, lactate, oua), vom opta pentru ciuperci, fasole, linte, naut, mazare si soia. Tofu este binevenita in aceasta perioada. Poate fi consumata alaturi de legumele crucifere (brocoli, varza, conopida, gulii), de paste, de rosii, in salate etc.

Atentie la semipreparatele din supermarket! Cititi eticheta nutritionala! Pot contine aditivi alimentari ce nu sunt de post (cazeina, gelatina, lactoza, proteina animala) sau o mare cantitate de ulei vegetal si zahar sub diferite denumiri, ceea ce ar putea duce usor la cresterea greutatii. Exista si posibiltatea ca unele semipreparate/preparate sa nu aiba trecute toate ingredientele.

In aceasta perioada, exista tendinta de a se exagera in consumul carbohidratilor si grasimilor! Atentie la cantitatea de carbohidrati ce vor proveni din paine, cartofi, paste si orez. Ele trebuiesc consumate cu masura! Cartofii pot fi preparatii la cuptor sau fierti alaturi in locul celor prajiti, scrie blogdenutritie.blogspot.com.

Atentie la cantitatea de ulei si zahar! Nu depasiti cantitatea de 1-2 linguri de ulei/zi… si aici ma refer la uleiul nepreparat. Evitati prajelile si consumati mancare preparata pe aburi, la cuptor sau gratar! Dulciurile de post sunt si ele pe lista neagra din cauza adaosului de zahar.

„Profitati” de legumele proaspete in aceasta perioada! La categoria fructe nu depasiti mai mult de 3-5 fructe/zi. Puteti bea un pahar de suc de portocale sau de mere pe zi.

Profitati de dezlegarile la peste! In perioada Postului Craciunului sunt mai multe dezlegari la peste fata de Postului Pastelui. Fiind o perioada mai rece, organismului nostru are nevoie de mai multe grasimi. La capitolul grasimi bune sa nu uitam de somon, ton, sardine etc. Sunt pline de beneficii prin continutul de omega-3.

Citește și Cum controlezi bugetul de sărbători

Iata cateva idei:

– la micul dejun puteti opt: salata de vinete/humus, sandwich-uri cu margarina tartinabila cu legume (ardei, rosii, castraveti), ceai de fructe

– la pranz putem opta pentru ciorbe de legume, tocanita sau ghiveci de legume cu sos de rosii, supe creme din legume, spanac cu usturoi si mamaliga, legume la cuptor (dovlecei, vinete, cartofi), paste (atentie la eticheta nutritionala), tofu si rosii, orez etc

– la cina putem opta pentru salata de legume proaspete si putem adauga seminte crude (susan, in, dovleac, quinoa etc) si ulei de masline

– la gustari putem opta pentru fructe oleaginoase, cum ar fi: 5-6 nuci, un pumn de alune, fistic, migdale,  seminte, prune uscate, stafide, smochine, afine. Atentie la cantitate!!

– fructe: mere, portocale, mandarine, banane, fructe uscate sau dezhidratate, pere, gutui, rodii

– dulciuri: aici recomandam sa se prepare desertul acasa si sa se inlocuiasca zaharul cu un indulcitor, de exemplu cu zaharul din stevie.

Sursa:caplimpede.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba