Rămâi conectat

Social-Economic

AFIR a anunțat prelungirea termenului de depunere a cererilor în 4 linii de finanțare ale noului PNDR

Publicat

în

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat joi prelungirea termenului de depunere a cererilor de finantare in patru submasuri importante ale noului Program National de Dezvoltare Rurala. Afla de pe radiounirea.ro care sunt acestea.

Noile termene pana la care fermierii, antreprenorii si alti beneficiari potentiali pot cere bani europeni din cele 4 linii de finantare (in aplicatia de pe site-ul AFIR) sunt:

– Submasurile 4.2a – Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol – termen nou: 18 decembrie 2015, ora 16.00. Prag de calitate pentru aceasta perioada: 15 puncte. Beneficiarii vor putea accesa intre 600.000 de euro si 1,5 milioane de euro.

– Sumbasura 4.2 – Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole – termen nou: 18 decembrie 2015, ora 16.00.  Prag de calitate pentru aceasta perioada: 20 puncte. Fiecare proiect va putea primi maximum 2,5 milioane de euro, reprezentand intre 40% si 50% din valoarea proiectului.

– Submasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici – termen nou: 18 decembrie 2015, ora 16.00. Prag de calitate pentru aceasta perioada: 15 puncte. Fiecare beneficiar va putea lua maximum 15.000 de euro pentru a-si dezvolta ferma, din care 75% pe loc si restul in decurs de circa 3 ani, in transe.

– Submasura 4.1a – Investitii in exploatatii pomicole – termen nou: 30 noiembrie 2015, ora 16.00. Prag de calitate pentru aceasta perioada: 25 puncte. Fiecare beneficiar poate obtine intre 100.000 de euro si 1,05 milioane euro.

Termenul initial pentru inchiderea sesiunilor era 30 octombrie 2015, insa AFIR spune ca a prelungit acest deadline ca urmare „a numarului mare al solicitarilor primite in acest sens din partea potentialilor beneficiari, precum si a disponibilului sumelor pentru sesiunea 2015”.

„In plus, s-a avut in vedere si faptul ca cererile de finantare pentru proiectele din sectorul pomicol necesita un timp mai indelungat de pregatire, avand in vedere necesitatea eliberarii unor avize si documente suplimentare (autorizatia de plantare, proiect tehnic de plantare etc.)”, a mai precizat agentia din subordinea Ministerului Agriculturii.

Sursa: startupcafe.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Vinerea Mare: Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

în

Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia în Vinerea Mare

În Vinerea Mare, zi aliturgică, va fi un program special al serviciilor religioase la catedrala ortodoxă din Alba Iulia.

Iată care este acesta:

Sfânta și Marea Vineri
Răstignirea Domnului
(Zi aliturgică și ajun)

ora 7.00-9.00 – Ceasurile Împărăteşti şi Obedniţa

ora 9.00-9.45 – Vecernia cu scoaterea Sfântului Epitaf

ora 18.00-21.00 – Denia Prohodului Domnului cu Procesiunea Sfântului Epitaf

sursa: reintregirea.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

JOIA MARE, ziua Cinei celei de Taină

Publicat

în

Joia Mare pentru creștinii ortodocși și greco-catolici

Ziua de joi din Săptămâna Patimilor este cunoscută ca Joia Mare, ziua în care se prăznuiește Cina cea de Taină, adică ultima masă pe care a servit-o Iisus alături de cei 12 apostoli. 

Nu se știe cunoaște cu certitudine meniul din acel moment, dar se cunosc obiceiurile alimentare ale celor apropiați lui Iisus, bazat pe pâine, legume precum lintea, ceapa și andivele, fructe ca smochinele și strugurii, ulei de măsline, pește de râu, miere și vin.

Evangheliile menționează doar pâinea și vinul, alimente cu puternică valoare simbolică, ce au fost servite de Iisus și de apostoli la Cina cea de Taină.

Mâncarea era servită în vase din teracotă sau din piatră. Codul strict al etichetei la masă făcea ca la stânga și la dreapta gazdei să se așeze cei mai importanți oaspeți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Delegație a Băncii Mondiale în vizită la Sebeș

Publicat

în

Vizită la Sebeș a unei delegații a Băncii Mondiale

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei Sebeș au primit vizita de lucru a unei delegații a Băncii Mondiale în contextul în care solicitarea Sebeșului pentru realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos a primit avizul favorabil al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene prin Comitetul pentru Coordonarea Instrumentelor Teritoriale Integrate (ITI).
În vederea inițierii demersurilor procedurale pentru dezvoltarea și organizarea ITI și pentru elaborarea strategiei de dezvoltare (cu finanțare din programul de asistență tehnică POAT 2021 – 2027), Primăria Sebeș a solicitat implicarea și suportul experților Băncii Mondiale.
Amintim că Strategia ITI Sebeș – Vințu de Jos își propune să fructifice oportunitățile deschise de poziționarea geografică a zonei care este traversată de Coridorul de Transport Pan-European nr. IV (Nădlac – Lugoj – Sebeș – Sibiu – București – Cernavodă – Constanța), care realizează legătura dintre vestul și estul Europei, la intersecția autostrăzilor A1 și A10, a nodului de cale ferată Vințu de Jos și a unor importante căi de comunicaţii rutiere naționale: DN1, E81, DN7, E68 şi DN67C – Transalpina (drumul la cea mai mare altitudine din România). Aceste atu-uri împreună cu nivelul economic și social al zonei creează cadrul propice pentru construirea unor programe de finanțare specifice care să contribuie la dezvoltarea sectoarelor economice cu potențial și importanță deosebită.
Inițiativa este în concordanță cu obiectivele Pactului Ecologic European și cu preocupările Uniunii Europene în privința combaterii crizei alimentare mondiale prin dezvoltarea capacității rețelelor de transport și terminalelor de transbordare în vederea transferului facil al mărfurilor pe teritoriul Uniunii Europene.
Delegația Băncii Mondiale care a vizitat Sebeșul și unitățile de producție alimentară din zonă a fost formată din Luz Diaz Rios (specialist senior în Afaceri Agricole), Aira Maria Htenas (economist agricol) și Adina Păsărel (expert în Politici ale UE).

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba