Rămâi conectat

Tineret

2022, anul european dedicat tineretului: Crosul Europei și Friendship Challenge și dezbateri, organizate de ADR Centru, prin Centrul Europe Direct

Publicat

în

Anul 2022 este Anul european dedicat tineretului, iar activitatile programate pentru urmatoarele luni de catre Centrul Europe Direct Regiunea Centru – sustinut de structura gazda Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru – au in centrul actiunilor tinerii din Regiunea Centru.

Crosul Europei, Friendship Challenge si o suita de dezbateri pe teme de mediu in fiecare judet, reprezinta activitatile ce vor implica tinerii din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Scopul activitatilor va fi de a transmite tinerilor informatii despre modul in care UE ii sprijina si de a transmite Comisiei Europene opiniile si impresiile participantilor. Activitatile se vor derula in parteneriat cu Inspectoratele Scolare Judetene si cu asociatii din Regiune.

Prin activitati interactive, tinerii sunt provocati sa se implice in viata comunitatilor si le sunt transmise informatii despre rolul UE destinat sprijinului lor. Astfel, le sunt transmise principii importante sustinute de Comisia Europeana pentru dezvoltarea lor pe viitor, pentru a cunoaste alti tineri, dar si reprezentanti ai institutiilor europene. Dupa cum atesta datele statistice, tinerii din ziua de astazi sunt mai putin interesati de formele traditionale de participare, dar isi apara cu fermitate ideile, adoptand abordari inovatoare. De aceea, Anul european al tineretului urmareste sa aduca un omagiu implicarii tinerilor si sa recunoasca acest fenomen, mai ales dupa perioada grea a pandemiei care i-a afectat pe multi dintre ei.

”Am propus aceste activitati cu scopul de a scoate in evidenta rolul important pe care il joaca tinerii in construirea unui viitor mai bun – mai verde, mai incluziv si mai digital – la nivel european. Le oferim numeroase posibilitati de a invata, de a-si impartasi opiniile, de a cunoaste oameni si de a participa la activitati in Regiunea Centru. Dupa cum ne-au transmis si reprezentantii UE, Anul european al tineretului este ocazia potrivita pentru a privi inainte cu incredere si speranta, in perspectiva post-pandemica. Obiectivul este includerea tinerilor si prioritatilor acestora in elaborarea politicilor viitoare de dezvoltare, precum si in organizarea de activitati dedicate lor, incurajandu-i astfel sa contribuie la schimbare, sa incerce sa modeleze un viitor european asa cum isi doresc”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pentru Crosul Europei, derulat incepand cu luna octombrie, echipa Europe Direct Regiunea Centru se va deplasa in cel putin doua licee din fiecare judet al regiunii (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu), in care tinerii vor fi invitati sa aleaga un stil de viata sanatos, petrecand un timp de alaturi de prieteni, cu posibilitatea de a pleca acasa cu multe informatii, materiale promotionale si premii.

Prin Friendship Challenge, de la inceputul lunii noiembrie, vor fi mobilizati elevii din mai multe scoli din toate judetele Regiunii, pentru a constitui echipe care vor parcurge probe si provocari in mai multe etape. Pe parcursul acestora participantii vor raspunde la intrebari despre UE, vor colabora cu colegii de echipa pentru a obtine un scor mai bun, pentru a obtine chei, indicii si oportunitati de a forma comunitati puternice.

In cadrul dezbaterilor pe teme de mediu, in ultimul trimestru al anului, elevii si profesorii vor fi invitati sa dezbata solutiile cu aplicabilitate si eficienta in domeniul imbunatatirii calitatii mediului inconjurator, iar cele mai bune echipe vor participa la dezbaterea finala, pe parcursul a 2-3 zile, intr-o locatie reprezentativa din Regiunea Centru. Juriul constituit din reprezentanti ai structurii gazda, ai Parlamentului European si publicul larg, vor decide la final care este echipa castigatoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Tineret

Care sunt invitații speciali ai Festivalului „Voices” de la Alba Iulia

Publicat

în

Invitați speciali la Festivalul „Voices” de la Alba Iulia

Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și al Primăriei Municipiului Alba Iulia, prin Centrul Cultural Palatul Principilor, în parteneriat cu Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, vă invită, în perioada 11-12 mai, la Festivalul Național Concurs de Muzică Pop pentru Tineri și Studenți “Voicea”, ediția a 12-a.

14 tineri talentați din Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Pitești și Alba Iulia, acompaniați de un band live, vor concura pe scena Casei de Cultură a Studenților pentru premii în valoare totală de 12.500 de lei, în fața unui juriu prestigios, condus de compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, director general adjunct UCMR-ADA.

Anul acesta, festivalul, care are ca scop susținerea și promovarea talentelor din mediul de tineret și studențesc, în domeniul artistic, în speță al interpretării vocale, se desfășoară pe două secțiuni, Secțiunea Case de Cultură Studențești și Secțiunea Talente Locale.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt Olivia Addams și Gabriel Dorobanțu.

Programul festivalului:

*Sâmbătă 11 mai, ora 18.00

Concurs naţional de muzică pop pentru tineri şi studenţi

Concert Olivia Addams

*Duminică 12 mai, ora 18.00

Gala Laureaților

Concert Gabriel Dorobanțu

Microrecital Andreea Bianca Hanu, câștigătoarea trofeului ediției 2023

Prezintă: Andreea Bogdan

Accesul este gratuit în ambele seri de festival.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Tineret

14 concurenți în finala concursului „Voices” de la Alba Iulia

Publicat

în

În finala concursului „Voices” de la Alba Iulia, 14 concurenți

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia a admis 14 concurenți în finala Festivalului Național Concurs de Muzică Pop pentru Tineri și Studenți “Voices”, ediția a 12-a, care se va desfășura în perioada 11-12 mai. 
Iată care sunt aceștia:
*Finaliști – Secțiunea Case de Cultură Studențești
1. Lisa Banyai, CCS Cluj-Napoca
2. Georgiana Zbutea, CCS Cluj-Napoca
3. Daria Mitea, CCS Sibiu
4. Diana Dumitru, CCS Sibiu
5. Teodora Șițoiu, CCS Timișoara
6. Sorana-Timea Fărcaș, CCS Târgu Mureș
7. Dariana-Ioana Jianu, CCS Pitești
8. Luz Milagros Șuteu, CCS Alba Iulia
9. Mihai Șerbănescu, CCS Alba Iulia
*Finaliști – Secțiunea Talente Locale
1. Maria Andrieș, studentă
2. Talida Boțan, elevă
3. Paul Berghean, student
4. Mădălina Frățilă, elevă
5. Maria Imbre, elevă
Festivalul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și al Primăriei Municipiului Alba Iulia, prin Centrul Cultural Palatul Principilor, în parteneriat cu Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Tineret

Studenți de la UAB în tabără la Păltiniș: Cum a fost

Publicat

în

Tabără la Păltiniș pentru studenți de la UAB

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a organizat, conform Metodologiei pentru Tabere Studențești 2024, în perioada 11-16 februarie, în stațiunea Păltiniș, tabăra dedicată studenților selectați de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Studenții au beneficiat de servicii gratuite de masă și cazare și s-au bucurat de zile perfecte de schi, stratul de zăpadă măsurând 40 de centimetri. De asemenea, au participat la cursuri de comunicare și public speaking, seri distractive cu jocuri și filme și la un seminar despre antreprenoriat și antreprenori, cu Adrian Rada, președintele patronatului IMM-urilor din județul Sibiu.
„Tabăra de iarnă de la Păltiniș a fost o experiență minunată în care s-au legat prietenii și s-au adunat amintiri frumoase. A însemnat relaxare, distracție și încărcarea bateriilor pentru un nou semestru”, a declarat Mihai Ban, student în anul III la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba