Rămâi conectat

Știri

7 greșeli de conduită pe care trebuie să nu le mai faci niciodată

Publicat

în

Respectarea regulilor de eticheta este esentiala atat in mediul profesional, cat si in viata personala. Cateodata, un astfel de amanunt poate decide soarta unei negocieri sau te poate lasa fara prieteni. In societatea actuala, in care toata lumea este din ce in mai grabita si preocupata si nimanui nu ii mai pasa de ceilalti, poti vedea cum reguli minime de politete sunt ignorate la tot pasul. Citește pe radiounirea.ro care sunt 7 greseli de eticheta pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa faci impresie buna.

1. Uiti sa faci prezentarile

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli. Cand esti cu doua persoane care nu se cunosc, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa le faci cunostinta. Daca nu iti amintesti numele lor, poti iesi diplomat din situatie cu o formulare de genul “Da-mi voie sa iti prezint o veche cunostinta de-a mea…” . Daca o spui cu naturalete, nimeni nu isi va da seama ca tu, de fapt, nici nu le mai stii numele.

2. Intarzii de fiecare data

Daca ti-ai facut un obicei din a intazia, atunci poate ca ar trebui sa stii ca oamenii se pot simti ofensati. In plus, asteptarea ii va aduce la capatul rabdarilor si este foarte probabil ca atitudinea lor sa devina ostila. Asa ca, data viitoare cand intarzii, da un telefon persoanei cu care trebuia sa te intalnesti si cere-i scuze. In plus, invata sa gestionezi asteptarile celorlalti. Daca stii ca vei ajunge undeva in 30 de minute, anunta ca vei ajunge in 40; astfel, toata lumea va avea senzatia ca ai ajuns chiar mai devreme.

3. Vorbesti la telefon in timpul unei intalniri

Atunci cand esti cu cineva, este extrem de nepoliticos sa stai cu nasul in telefon. Interlocutorul tau se va simti stanjenit si va crede ca nimic din ce spune nu este interesant. Asa ca, data viitoare, pune-ti telefonul deoparte ca sa nu te simti tentata si incearca sa te concentrezi la discutie. Arata-i celui din fata ta ca te intereseaza ce zice, fa-l sa se simta important.

4. Uiti sa raspunzi la invitatii

Cand esti invitata la un eveniment, fie el botez, nunta sau simpla petrecere, nu uita sa anunti gazda daca vei ajunge sau nu. Iar, daca ti-ai confirmat prezenta, incearca sa nu iti schimbi planurile chiar daca intre timp a aparut ceva mai interesant. Vei rani persoana care te-a invitat si vei arata lipsa de respect fata de eforturile pe care le-a facut ca sa organizeze evenimentul.

5. Dai dovada de proaste maniere atunci cand iei cina in oras

Cand iei cina in oras, la un eveniment sau pur si simplu acasa insotit de prieteni, incearca sa nu te napustesti asupra mancarii sau sa iti oripilezi vecinii de masa cu obiceiuri ciudate. Ca reguli de baza, mananca pe indelete, foloseste ustensilele de mancat in ordinea in care sunt asezate, de la exterior catre interior, si nu vorbi cu gura plina.

6. Uiti sa spui “Multumesc!”

Cand cineva face ceva pentru tine, nu uita sa ii multumesti si sa ii arati ca efortul sau a fost apreciat. Nu pleca de la premisa ca totul ti se cuvine!

7. Ai impresia ca totul “se invarte” in jurul tau

Cand esti inconjurat de prieteni, colegi sau familie, incearca sa nu vorbesti numai tu sau numai despre tine. Nu intrerupe si lasa-i si pe ceilalti sa isi exprime opiniile, nu trebuie sa monopolizezi discutia. Le poti pune intrebari si apoi sa ii asculti cu atentie si astfel ii vei face sa se simta bine si vei face si impresie buna.

Sursa:elle.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș, în 11 și 12 mai

Publicat

în

În 11 și 12 mai, prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș

Prima ediție a evenimentului „Zilele Băilor Sărate Ocna Mureș” va avea loc în  al doilea weekend din luna mai, mai exact în zilele 11 și 12 mai.

Organizatorii au pregătit multe surprize, întreceri sportive, dar și spectacole cu soliști locali și invitați speciali.

„Suntem extrem de încântați să vă anunțăm organizarea ZILELOR BĂILOR SĂRATE OCNA MUREȘ, o sărbătoare de tradiție și importanță deosebită pentru orașul nostru! Pregătim un weekend plin de evenimente cu artiști deosebiți și spectacole de neuitat, cu solisti locali și invitați speciali!”, au transmis organizatorii.

PROGRAMUL:

11 MAI 2024 – începând cu ora 11.00, în incinta Băilor Sărate, program oferit de solistele Diana Popa, Sofia Crișan, Gabriela Matei, Diana Rad, Abigail Nistor, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba – clasa canto muzică ușoară prof. Marinela Popa, DJ, iar pe terenurile de sport – întreceri sportive și multe surprize!

12 MAI 2024 – în centrul orașului Ocna Mureș

Ora 16.00-18.00 -program muzică populară cu soliștii locali:

Georgiana Vesa
Sonia Hoca
Roxana Mihu
Alfred Garduli
Eugenia Corpodean Ciceu
Rodica Dobrin
Ansamblul Tradiții Uiorene -Ocna Mureș

Ora 18.00 – Recital Sava Negrean Brudașcu

Ora 19.00 – Recital Orchestra și soliștii Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba

Ora 19.30 – soliste locale muzică ușoară: Andreea Ghiliu și Medeea Moldovan

Ora 19.45 – Recital Bogdan Medvedi (ex-Maxim)

Ora 20.30 – Recital Trupa Good Day

Ora 21.30 – Recital – ALEXIA

Prezintă prof. Camelia Ilea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Publicat

în

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare

Ziua de joi din Săptămâna Patimilor, cunoscută ca Joia Mare sau Joia Neagră, este una dintre cele mai importante, având o semnificaţie aparte. În această seară se aprind 12 lumânări la citirea celor 12 Evanghelii, lumânări ce pot fi aprinse ulterior pe parcursul întregului an.

În timpul slujbei din Joia Mare se citesc cele 12 Evanghelii, prin care se aminteşte istoria mântuirii, începând cu Cina cea de Taină şi continuând cu prinderea Mântuitorului în Grădina Ghetsimani, aducerea lui la arhiereii Ana şi Caiafa, condamnarea de către Sinedriu, judecarea de către Pilat, batjocorirea, răstignirea, moartea şi punerea sa în mormânt.

Superstiţii în Joia Mare: ce facem cu cele 12 lumânări

Fiecare creştin aprinde câte 12 lumânări pentru cele 12 evanghelii, iar una dintre lumânări poate fi dusă pentru a fi aprinsă în Noaptea de Înviere. După terminarea slujbei, cele 12 lumânări se duc acasă, urmând a fi folosite în timpul anului.

“În fiecare lună se aprinde câte o lumânare dintre cele 12. Lumânările se aprind la început de lună, în zile importante cum ar fi ziua naşterii, căsătoriei, sau ziua botezului. Cu această lumânare trebuie să existe o legătură sufletească. Ziua de joi este o zi importantă pentru feştania casei”, a explicat părintele Roman Pintea pentru Vocea Transilvaniei.

Odată citită cea de-a 12-a evanghelie, se încheie trasul clopotului şi începe bătutul toacelor.

“Ne amintim că în Joia Mare cerul s-a întunecat, soarele s-a dus până la asfinţit, iar catapeteasma s-a rupt. În aceste zile comunitatea este în doliu”, a mai spus părintele Pintea.

sursa: gandul.info


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Mâncăruri specifice românești de Paști: Ce fel de mâncare nu trebuie să lipsească de pe masă

Publicat

în

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale anului, motiv pentru membrii familiei si prieteni sa se adune in jurul mesei de sarbatoare.

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștinii români din: drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, ca dulciuri se mănâncă cozonacul cu diverse umpluturi și pasca cu brânză. Alături de aceste bucate se pregătesc ouă roșii.

Tradiția populară spune că, la răstignirea lui Iisus Hristos, Maica Domnului a adus un coș cu ouă pe care a vrut să le dea paznicilor. Aceștia au refuzat darul, batjocorindu-L și mai mult pe Iisus. Plângând în hohote, Maica Domnului a lăsat coșul la picioarele Răstignitului. Sângele, șiroind din trup, a împestrițat ouăle. Uitându-se la ele, Iisus Hristos a șoptit că din acea zi toți creștinii vor vopsi ouă roșii. În felul acesta, ouăle roșii au devenit un simbol al învierii.

Postul Paștelui, cel mai lung și cel mai aspru post de peste an, presupune ca trecerea la mâncăruri de dulce să fie cumpătată și cu chibzuială.

Mai întâi pe masă de Paşti se aşează aperitivele. Printre acestea drobul de miel şi ouă umplute, dar şi fel de fel de aperitive pe bază de aluat. Bineînţeles, ouăle roşii sunt cele mai importante.

Drobul de miel se prepară în aproximativ 120 de minute. Carnea de miel este, în general, nelipsită din preparatele de Paşti, iar drobul de miel este gustos şi uşor de preparat.

Aperitivele pe bază de aluat uşor de preparat sunt soluţii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci şi pentru a-ţi ţine musafirii ocupaţi până termini de aranjat masă. Pentru a umple aceste aluaturi nu există limite de creativitate, pentru că se pot folosi nu doar legume şi fructe crude, ci şi cu diverse tipuri de brânză sau cu carne.

Ouăle vopsite sunt nelipsite pe masă de Paşte. Ştiai că poţi vopsi ouăle în albastru folosind afine conservate sau portocalii, utilizând morcovi? Ori că poţi obţine culoarea verde din spanac, iar roşul din suc de rodie?

Supa sau ciorba de miel completează meniul tradiţional de Paşte. Supa de miel, pe lângă beneficiile nutrionale pe care le oferă organismului, este o mâncare delicioasă, care aduce savoare mesei de Paşte. Pe lângă celelalte preparate tradiţionale, bogate în grăsimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, uşurând digestia.

Printre felurile principale în meniul tradiţional de Paşte se poate numără stufatul de miel. Această este o mâncare tradiţională, care se prepară, în general, o singură dată pe an. De Paşte, la tăierea mielului, ceapă verde şi usturoiul verde sunt proaspete şi subţiri şi dau aromă minunată stufatului de miel.

Pe masă de Paşte se pot aşeza şi sarmalele în foi de varză. Este o mâncare tradiţională şi mai ales de sărbătoare.

La desert, cozonacii sunt cele mai des întâlnite deserturi de Paşte. Tot la desert se poate servi pască cu brânză şi stafide.

De pe masă tradiţională de Paşte nu lipsesc băuturile tradiţionale: băuturi spirtoase pentru începutul mesei şi vinuri pentru a acompania mâncărurile servite, scrie realitatea.net.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba