Rămâi conectat

Știri

15 octombrie, concursul de directori școli: Sesiune specială, în 28 octombrie, pentru candidatii care nu se pot prezenta din cauza infectarii cu SARS-CoV-2

Publicat

în

O sesiune speciala a probei scrise pentru concursul de directori scolari va fi organizata pentru candidatii care nu se pot prezenta pe 15 octombrie din cauza infectarii cu SARS-CoV-2 sau din cauza carantinarii

Sesiunea speciala se va organiza pe 28 octombrie

Vineri, 15 octombrie 2021, incepand cu ora 10:00, se va derula proba scrisa din cadrulconcursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar de stat.

In acest context, se impun o serie de precizari referitoare la organizarea acestei probe scrise.

1. Accesul candidatilor in sali va fi permis in intervalul orar 9:00 – 9:30. in structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitatile cognitive si de leadership, circa 20% competentele de management, iar restul vizeaza reglementarile legale din bibliografia de concurs.

2. Avand in vedere identificarea unor situatii de imbolnaviri cu COVID-19 in randul candidatilor, Ministerul Educatiei va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune speciala a probei scrise la care vor avea acces doar candidatii care transmit comisiei judetene pana joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare insotita de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care acestia sunt plasati in izolare/carantina ca urmare a contractarii virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoana infectata.

In cazul in care documentul de mai sus nu poate fi eliberat pana la data si ora precizate, acesta va fi transmis in intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind conditie obligatorie de participare la sesiunea speciala.

3. Pentru aplicarea dispozitiilor prevazute la punctul al 2-lea, Ministerul Educatiei va opera modificarile corespunzatoare in Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificarile si completarile ulterioare.

Proba scrisa pentru concursul de directori scolari incepe la ora 10:00 si dureaza doua ore. Intrarea in sala a candidatilor se va face pana la cel tarziu la ora 9:00.  Membrii comisiei de organizare, inclusiv responsabili de sala, precum si supraveghetorii se vor prezenta cel tarziu la 8:00 la centrele speciale la care au fost repartizati. Pentru fiecare sala de concurs vor exista un responsabil de sala si doi supraveghetori. Acestia vor fi instruiti de catre coordonatorul centrului special, in intervalul orar 9:30-9:50. Candidatii vor fi repartizati in sali in ordine alfabetica. Accesul acestora in sali se va face in intervalul orar 9:00-9:30.

Candidatilor le este interzis accesul in sala cu genti, posete, materiale scrise, mijloace electronice, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanta. Toate materialele interzise vor fi depuse intr-o alta sala decat cele in care se vor desfasura probele scrise.
Orice tentativa de frauda sau frauda a candidatilor se pedepseste cu eliminarea din concurs si pierderea dreptului acestora de a ocupa o functie de conducere, indrumare si control invatamantul preuniversitar, pentru o perioada egala cu aceea a doua mandate (8 ani).

Candidatii vor primi foi tipizate de concurs.

La ora 10:00 se vor deschide plicul cu subiectele, iar acestea vor fi impartite candidatilor din sala. Candidatii care intarzie nu mai pot intra in sala dupa ce sunt deschise subiectele. Dupa ce incepe examenul, in cazuri exceptionale, daca un candidat solicita parasirea temporara a salii, acesta este insotit de unul dintre supraveghetori pana la inapoierea in sala de examen. La finalul rezolvarii testului standardizat, fiecare candidat preda testul si foaia de concurs, semneaza borderoul predare-primire si ramane in sala pentru a participa la etapa de evaluare a acesteia. Pentru evaluarea testului standardizat va fi folosit un sablon de evaluare. Notele rezultate dupa evaluarea lucrarilor se trec in borderouri.

Sursa:portalinvatamant.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 24 milioane de lei investiţi în acest an pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Publicat

în

În acest an, este 24 milioane de lei investiţi pentru modernizarea rețelei de gaz din judeţul Alba

Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare totală de circa 24 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, sunt planificate pentru acest an în județul Alba, anunţă Delgaz Grid.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 de kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, conform companiei, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în Alba Iulia, Aiud, Mirăslău, Cisteiu de Mureș și Blaj.

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții, prin care s-au înlocuit 16 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 dekilometri pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 kilometri, a fost înlocuită la Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba