Ziua Naţională fără Tutun sărbătorită, mâine, în școli din județul Alba

Adăugat la Știri

fara-tutunZiua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie, printr-o  iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi voluntarii acestuia, se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru marcarea Zilei Naţionale fără Tutun.

În perioada 14 – 18 noiembrie se organizează activităţi de informare – sensibilizare  – conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă in tot județul Alba.

Citește și Avertismente pe 65% din suprafața pachetelor de țigări : Industria tutunului se pregăteşte să înceapă producţia noilor tipuri de pachete

De asemenea, vor fi amenajate standuri informative, unde specialiştii CPECA Alba, împreună cu voluntarii centrului, vor oferi informaţii privind riscurile consumului de tutun şi vor promova în rândul persoanelor fumătoare beneficiile renunțării la fumat.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii