Zece sfaturi care te vor face să ieși mai bine în poze

Adăugat la Tineret

pozaFotografiile sunt tot mai importante pentru că avem nevoie de ele pe rețelele de socializare media, dar și pentru trimiterea unui CV. Pentru a ieși cât mai bine în poze trebuie să ți cont doar de câteva sfaturi simple. Uite zece dintre ele:

  1. Verifica-ti look-ul: sa nu ai suvite rebele, spanac intre dinti sau laptic in coltul gurii!
  2. Folosesti un servetel umed pentru a indeparta potentialele urme de transpiratie si acopera-ti cosurile (daca exista) cu un baton corector.
  3. Ai grija sa nu fii prea machiata (mai ales, in culori inchise) si sa nu faci poze in soare daca porti ochelari.
  4. Nu te uita direct in obiectivul camerei, fiindca asa fata ta va parea mai mare. Un truc pe care-l folosesc multe vedete: uita-te un pic deasupra aparatului!
  5. Intoarce-ti capul in asa fel incat 3/4 din fata sa fie expusa catre aparatul foto si trage-ti umerii inapoi. Pozitia clasica pentru pozat este sa te intorci pe trei sferturi catre camera, cu un picior in fata celuilalt si cu un umar mai aproape de camera decat celalalt.
  6. Bratele pot fi lasate sa atarne de-a lungul corpului, sau le poti trage in spate. In niciun caz, nu ti le pune in sold!
  7. Fii expresiv(a). Nu trebuie sa ai un zambet perfect, ci sa fie unul dragut, nu cu gura pana la urechi, dar nici abia schitat. Sau, o idee si mai buna: zambeste cu ochii! Nimic nu sugereaza mai bine fericirea si frumusetea decat o privire calda, stralucitoare. Truc: imagineaza-ti ca aparatul foto este, de fapt, o persoana pe care o iubesti mult si care te face fericit(a)!
  8. Nu sta nici ca o scandura in fata aparatului, dar nici cocosat(a), incearca sa te relaxezi. Daca stai pe un scaun, e foarte important sa iti inalti gatul si capul.
  9. Zilele innorate sunt perfecte pentru sedintele foto in aer liber, dar si in zilele insorite – dimineata si pe seara – e la fel de bine.
  10. Exerseaza pana iti ies cateva fotografii reusite! Oamenii fotogenici sunt asa, de regula, pentru ca le place sa pozeze si sunt relaxati si zambitori oricand le apare o camera in fata. Un pas important pentru tine ar fi, asadar, sa scapi de aceasta teama si rusine de aparatul foto.

Sursa: acasatv.ro

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii