Vremea se va menține deosebit de rece, vor predomina ninsorile: Abia de săptămâna viitoare temperatura aerului va crește ușor și treptat

Adăugat la Știri

Meteorologii anunţă că vremea se va menține deosebit de rece. Abia de săptămâna viitoare temperatura aerului va crește ușor și treptat.

Marți, vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații – ziua, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării și izolat în rest, iar noaptea local în regiunile sud-vestice. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană și în Moldova; ploaie și lapoviță în Dobrogea și pe arii restrânse în Muntenia și mixte în rest. Local, în sud-est și izolat în restul teritoriului, se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în centru și în sud-est, cu viteze în general de 50…55 km/h, dar și la munte, cu rafale de peste 70…80, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 1 grad.

Miercuri, vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor se va extinde dinspre regiunile vestice și sud-vestice astfel încât va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. În sudul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei, iar în rest vor predomina ninsorile. Vântul va avea unele intensificări la munte, precum și în nord-vestul și sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad.
Joi, vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar local în nordul și centrul Moldovei noaptea va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații, ziua în special în jumătatea de sud a țării, iar noaptea în majoritatea regiunilor. Vor predomina ninsorile, iar pe litoral precipitațiile vor fi mixte. Îndeosebi în sudul țării și în zona de munte aferentă, vântul va prezenta intensificări temporare, iar cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade, iar cele minime între -12 grade în nordul Moldovei și 2 grade pe litoral.

Citește și Semnificația codurilor de culori pentru orice atenționare meteo : Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Vineri, vremea se va menține deosebit de rece la această dată, iar local în Moldova și în depresiunile din estul Transilvaniei dimineața și noaptea va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și pe arii restrânse se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 4 grade, iar cele minime între -12 și -1 grad.

Prognoza de sâmbătă până luni: Vremea va rămâne deosebit de rece pentru această perioadă în prima zi, apoi temperatura aerului va crește ușor și treptat. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată, în a doua parte a intervalului, scrie romaniatv.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii