Rămâi conectat

Știri

Vorbiţi mult la telefon? Află cât de nociv poate deveni

Publicat

în

Este un lucru demonstrat științific că activitatea electromagnetică influențează în mod direct câmpurile energetice ale organismului uman. Când așezi o bucată de oțel în interiorul unui câmp magnetic, va deveni magnet. Așa se întâmplă și cu oamenii care sunt plasați în mijlocul câmpului magnetic al pământului. Căt ne influențează organismul, afli de pe radiounirea.ro.

Este un lucru demonstrat științific că activitatea electromagnetică influențează în mod direct câmpurile energetice ale organismului uman. Când așezi o bucată de oțel în interiorul unui câmp magnetic, va deveni magnet. Așa se întâmplă și cu oamenii care sunt plasați în mijlocul câmpului magnetic al pământului.

Astfel că, energia umană este influențată de amplitudinea câmpului magnetic, dar și de frecvența pulsatorie. Câmpul terestru pulsează la o frecvență de 1-30 de hertzi, iar puterea maximă a câmpului este de 7-10 Hz. Asta este frecvența la care creierul uman funcționează în condiții umane. Impactul câmpurilor electromagnetice și al microundelor, naturale sau artificiale, asupra sănătății și energiei este recunoscut și de știință.

Cât de periculos este vorbitul la telefon în exces – crește incidența sindromului Down și a tulburărilor de comportament

Astfel că, s-au format imense rețele de câmpuri electromagnetice, care străbat pământul, acestea fiind mult mai puternice decât pulsul subsonic al pământului. Însă frecvența la care operează sistemele electrice, semnalele radio și TV, transmisiile de microunde nu există în mod normal în natură, iar acest fapt provoacă tulburări energetice umane.

Studii mai vechi din America făcute pe incidența sindromului Down, au descoperit că în orașul Vernon, New Jersey, orașul cu cel mai mare număr de transmițătoare cu microunde din țară, incidența malformațiilor cauzate de afectarea fătului sau părinților și incidența sindromului Down este cu 100% mai mare decât la nivel național.

Liniile electrice obișnuite de înaltă tensiune și transformatoarele lucrează la frecvențe de 50 de Hz în Europa și 60 de Hz în America. Studii realizate în SUA au demonstrat că efectele câmpurilor emise de liniile obișnuite asupra organismului uman sunt foarte îngrijorătoare: cancerele survenite la copii cresc în apropierea liniilor de înaltă tensiune, de asemenea și tulburările comportamentale și dificultățile de învățare, tumorile cerebrale sunt mult mai des întâlnite în rândul muncitorilor expuși zilnic unui câmp magnetic.

Citește și Nu te mai ține bateria la telefon? Sfaturi pentru un plus de autonomie

Cât de periculos este vorbitul la telefon în exces – cresc cazurile de psihoze maniaco-depresive și a sinuciderilor

Mai mult, s-a constat o creștere a sinuciderilor în rândul tinerilor de 15-19 ani în zonele din imediata apropiere a liniilor de înaltă tensiune, iar psihozele maniaco-depresive au crescut considerabil de când lumea modernă a început să se uite la televizor, să folosească aparatele electrocasnice, să folosească telefoane fără fir și alte aparate care pot intoxica organismul.

În general, nu suntem atenționați de pericolele care există dacă ne expunem undelor cu microunde sau telefoanelor. Dacă nu putem sta departe de câmpurile magnetice din afara casei noastre, măcar acolo unde putem controla expunerea, ar trebui să fim mai responsabili și să o facem. Folosirea atât de intensă a telefoanelor mobile nu este, de cele mai multe ori, atât de necesară. Cei care au posibilitatea să se lipsească de vorbitul la telefon în exces, ar trebui să profite și să devină mai conștienți de pericolele la care se expun.

Telefoanele, precum și jucăriile cu telecomandă nu trebuie folosite în exces și nici lăsate în preajma copiilor. Riscul de leucemie, tumori cerebrale și tulburări de comportament cresc la expunerea electromagnetismului radio.

Sursa:onlinereport.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba