Rămâi conectat

Știri

Vine gerul ! Ce să faci ca să nu te lase bateria la maşină

Publicat

în

Vine gerul ! Bateria de la mașină te poate lăsa la greu atunci când mercurul scade sub limita de zero grade în termometre. Citește pe radiounirea.ro ce să faci ca să nu te lase bateria la maşină

Revin ninsorile şi frigul, iar temperaturile scăzute te pot lăsa cu maşina-n drum. De vină este, de cele mai multe ori, bateria, care „moare” când ţi-e lumea mai dragă. Iată cum să protejezi acumulatorul şi să-i prelungeşti viaţa când afară se înregistrează cu mult sub minus zero grade.

Înainte de a porni motorul, închide toţi consumatorii de energie: casetofonul, sistemul de dezaburire, faruri, lumini, ştergătoare de parbriz, sistemul de climatizare sau aerul condiţionat.

Păstrează întotdeauna bornele bateriei curate, fără reziduuri de acid sau murdărie. Recomandat este să le inspectezi periodic, măcar o dată pe lună, pentru a observa dacă sunt sau nu corodate. Bornele curate permit încărcarea eficientă a bateriei. Pe de altă parte, un contact imperfect, din cauza reziduurilor depuse, va scădea eficienţa încărcării din timpul deplasărilor, ceea ce va duce la uzura prematură atât a bateriei, cât şi a alternatorului.

Mergi cât de des poţi cu maşina! Autoturismul nu trebuie abandonat în parcare pentru lungi perioade de timp. Recomandat este să circuli pe distanţe lungi, dar nu este întotdeauna posibil. În acest caz, ia bateria în casă şi încarc-o periodic cu un redresor.

Este indicat să eviţi, pe cât posibil, în timpul călătoriilor scurte, utilizarea anumitor facilităţi ale autoturismului cum ar fi încălzirea scaunelor, încălzirea auxiliară, dacă maşina este echipată cu un astfel de sistem. Astfel, curentul produs de alternator va fi suficient pentru reîncărcarea acumulatorului.

Este recomandat ca, cel puţin o dată pe săptămână, să parcurgi cu maşina distanţe mai lungi pentru a da posibilitatea bateriei să se refacă după mersul prin oraş: distanţe surte, porniri şi opriri dese. Ieşi cu autoturismul pe autostradă!

Cumpără o husă specială cu care să înveleşti acumulatorul. Bateria ar trebui izolată cu ajutorul unei truse speciale de izolare pe care o găseşti în magazinele de profil. Husele de protecţie împotriva temperaturilor scăzute sunt confecţionate, în general, din plastic sau un alt material rezistent la acid. Vei găsi şi huse din material care se pliază pe forma acumulatorului.

Protejează bateria de vibraţii! Acumulatorii care se mişcă se pot defecta foarte uşor şi există riscul producerii unui scurtcircuit.

Cumpără un redresor/încărcător de baterie care va menţine un nivel optim de încărcare atunci când nu foloseşti, pentru perioade mai lungi de timp, autoturismul.

Sursa:click.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba