Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM : Albaiulienii care au în proprietate clădiri nerezidențiale au toate șansele să plătească mai puțin la impozit, față de cota stabilită până acum

Adăugat la Știri

gabi plesaMiercuri, 10 februarie 2016, consilierii locali din Alba Iulia se vor întâlni în ședință extraordinară pentru a supune aprobării un proiect de hotărâre prin care se va reduce cota maximă de impozitare de 1,3 % la 0,5 %, pentru persoanele fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale.

Este declarația făcută la Unirea FM de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Deși nu a discutat cu consilierii, viceprimarul municipiului Alba Iulia a declarat că acest proiect are toate șansele să treacă. Cei care vor beneficia de această reducere, în cazul în care va fi aprobată, trebuie să aibă și o evaluare a imobilului.

Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului Alba Iulia : ”Am decis să convocăm o ședință extraordinară și să modificăm aceasta cotă de la 1,3 % la 0,5 % pentru persoanele fizice cu proprietate clădiri nerezidențiale. Toată lumea, după ce vom avea aceasta ședință de Consiliul Local, și după votul din cadrul ședinței, celor care vor beneficia de această reducere, să nu uite că până în 31 martie trebuie să facă plata, dar înainte să facă plata, să facă acea evaluare a imobilului sau să aibă un proces verbal de recepție la data la care l-a cumpărat sau construit. De ce trebuie să facă această evaluare ? Pentru că există riscul ca, dacă nu există această evaluare, să se ia cota maximă de 2 %.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii