Rămâi conectat

Eveniment

Update Duminică va fi adus acasă corpul neînsufleţit al căpitanului Răzvan Moldovan. Copilotul elicopterului prăbuşit va fi înmormântat marţi, cu onoruri militare.

Publicat

în

UPDATE2: Rămăşiţele pământeşti ale căpitanului Răzvan Aurel Moldovan, copilotul elicopterului prăbuşit ieri la graniţa dintre judeţele Sibiu şi Mureş, vor fi aduse acasă duminică, a anunţat o sursă militară oficială. Siciriul va fi transportat de o gardă formată din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia. Funeraliile vor avea loc marţi, 25 noiembrie, cel mai probabil la ora 12.00, la Alba Iulia, iar căpitanul Răzvan Moldovan va fi înmormântat cu onoruri militare.  În preziua zborului, tânărul de 29 de ani vorbise cu tatăl său la telefon despre misiunea de vineri, când ar fi trebuit să participe la un exerciţiu militar româno-american în poligonul de la Cincu. El era căsătorit şi locuia în Turda. Soţia acestuia va beneficia de drepturile unui veteran, prevăzute de Legea 150/22.10.2014 privind recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, în vigoare din 30 octombrie. 

UPDATE1: Unul din cei 8 militari care și-au pierdut viața în urma accidentului de elicopter din județul Sibiu este un tânăr de 29 de ani din Alba Iulia, absolvent al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul”, în prima promoție mixtă din 2005.

Lista victimelor accidentului de elicopter a fost publicată pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, unde se specifică faptul că tânărul din Alba Iulia avea grad de căpitan și era căsătorit. Elicopterul militar decolase joi dimineață de la baza din Câmpia Turzii și se îndrepta spre poligonul de la Cincu, dar în jurul orei 10.40 s-a prăbușit într-o zonă împădurită dintre județele Sibiu și Mureș.

La bordul elicopterului se aflau 10 persoane, dintre care opt militari au murit și doi au fost răniți în accident. Supraviețuitorii accidentului au fost preluați de echipaje SMURD și transportați la Târgu Mureș, iar unul dintre ei a fost transferat la Spitalul de Arși din București. Potrivit comunicatului emis de Ministerul Apărării Naționale starea supraviețuitorilor este stabilă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Ziua Porților Deschise la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba

Publicat

în

La Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba, Ziua Porților Deschise

Vineri 15 martie, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Alba a organizat Ziua Porților Deschise, cu scopul de a evidenția importanța educației și conștientizării în rândul tinerilor cu privire la drepturile consumatorilor.

CJPC Alba a primit vizita elevilor de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, oferindu-le acestora posibilitatea de a vizita sediul CJPC Alba, de a interacționa cu activitatea desfășurată și de a obține informații de interes pentru apărarea drepturilor consumatorilor.

Unul dintre subiectele principale de discuție a fost comerțul din mediul online, elevii fiind atenționați în special cu privire la achizițiile din afara spațiului Uniunii Europene. La final existând și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

„Nu tolerăm niciun fel de deficiență, așa cum consumatorii știu deja. Supraveghem prestarea serviciilor și comercializarea de produse alimentare către consumatori permanent, pentru a ne asigura că operatorii economici le respectă drepturile și, implicit, legea. Acțiunile de verificare în acest domeniu de activitate vor continua și în următoarea perioadă” , a precizat Emil Nistor, comisar șef adjunct CJPC Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Gala Cântecelor de Munte, la Alba Iulia: Când va avea loc evenimentul

Publicat

în

La Alba Iulia, Gala Cântecelor de Munte

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia va găzdui, vineri 22 martie, de la ora 20.00, evenimentul „Gala Cântecelor de Munte”.

Invitat special este Emeric Imre.

Biletele sunt disponibile online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Alba Iulia: Parcul de aventură Dynamis, redeschidere în 22 martie

Publicat

în

Redeschidere în 22 martie a Parcului de aventură Dynamis din Alba Iulia

Parcul de aventură Dynamis din Alba Iulia își va redeschide porțile din weekend-ul 22-24 martie.

Programul de funcționare va fi:
Vineri: 10:00 – 17:00 (ultima echipare la 16:00)
Sâmbătă: 10:00 – 17:00 (ultima echipare la 16:00)
Duminică: 10:00 – 17:00 (ultima echipare la 16:00)
Este important de reținut că activitatea va fi disponibilă momentan doar în weekend.
Programările se pot efectua la numărul de telefon 0746.670.729 – Dorin Oltean, administrator-instructor.
Tariful este de 25 de lei de persoană pentru o oră și jumătate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba