Rămâi conectat

Educație și Cultură

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își deschide porțile pentru elevi și cadre didactice în săptămâna „Școala Altfel”

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează în perioada 6-10 aprilie, sub genericul „Săptămâna porților deschise”, mai multe evenimente pentru elevi și liceeni. Pe agenda evenimentului se regăsesc mai multe trening-uri interactive susținute de profesori ai instituției de învățământ superior dar și ateliere de dezvoltare personală. Pentru perioada amintită toate secțiile universității au pregătit de asemenea, conferințe și discuții pe teme de interes pentru liceeni.

Programul complet al evenimentelor:

Luni, 6 aprilie 2015, orele 10.00-12.00 (prima serie) și 12.00-14.00 (a doua serie)

training-ul interactiv ,,Primii pași în carieră”, susținut de către Florin Sebastian

Badale, psiholog Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC).

Sala: AMFITEATRUL A9

Responsabili activitate: Conf.univ.dr.Dragolea Larisa, Psiholog Badale Sebastian Florin

Marți, 7 aprilie 2015, training interactiv ,,Limbile moderne în carieră”, orele

10.00-11.30. Sala: AMFITEATRUL A9

Responsabili activitate: Lect. univ. dr. Gabriel Bărbuleț, Asist. univ. drd. Maria Mureșan

Marți, 7 aprilie 2015, workshop-ul interactiv „Vreau să fiu antreprenor!” orele

12.00-14.00. Sala: AMFITEATRUL A9

Responsabili activitate: Lect.univ.dr. Paştiu Carmen, Prep.univ.drd. Maican Silvia

Miercuri, 8 aprilie 2015, în intervalul orar 12.00–20.00, Centrul de studii

GAUDEAMUS al UAB (zona Schit): Eveniment de lansare a laboratoarelor didactice, cu prezentarea unui demo al soluțiilor software dezvoltate în cadrul proiectului „Oameni inteligenți pentru orașe inteligente! – Adaptarea programelor de studiu în domeniile electronicii aplicate, informaticii și ingineriei mediului la cerințele secolului 21”, Centrul de Studii și Conferințe

GAUDEAMUS, Laboratoarele „Smart Cities”, et. 1. În program: 12.30–12.45

Cuvântul Rectorului – Prof. univ. dr. Daniel Valer BREAZ; 12.45–13.15

Prezentarea Universității; 13.30–20.00 Vizitarea laboratoarelor Smart Cities și a

standurilor cu materialele informative ale Universității; 14.00–15.00 Atelier –

Oportunități de dezvoltare a carierei profesionale.

Responsabili activitate: membrii echipei de implementare a proiectului

În perioada 6-10 aprilie 2015, zilnic, în intervalul orar 15:00-17:00, în

parteneriat cu Asociaţia „BookLand” – București, se vor desfășura conferințele motivaționale orientate spre stimularea performanței, adresate liceenilor și studenților, în cadrul proiectului cultural „Conferinţele practice BookLand Evolution” la Alba Iulia. Loc de desfășurare: Aula Mare a Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Bd. ,,1 Decembrie 1918”, nr. 13, et. III.

În perioada 6-10 aprilie 2015 se va derula în cadrul Departamentului de Istorie, Arheologie și Muzeologie din cadrul Facultății de Istorie și Filologie, proiectul intitulat „Istoria prin artă”, cu participarea elevilor din clasele X-XII de la Liceul de Artă „Regina Maria”. În cadrul acestui proiect vor fi organizate două ateliere, unul de pictură și unul de modelaj, la Institutul de Arheologie Sistemică „Iuliu Paul” al Universității, respectiv Laboratorul de Restaurare-Conservare. La final, lucrările realizate de elevii artiști vor fi expuse în cadrul unei expoziții dedicată lor, în holul Palatului Apor, și vor fi publicate într-un catalog special.

Coordonatorii proiectului: Asist. univ. dr. Cornelia Popa-Gorjanu, conservator Ștefan Lipot

Permanent, în perioada 6-10 aprilie 2015, în intervalul orar 9.00-14.00, se vor organiza vizite ghidate în Universitate și în campusul universitar, cu accesul elevilor la activitățile de curs, seminar sau laborator. Grupurile de elevi vor fi însoțite de cadre didactice și studenți și vor beneficia de prezentări interactive ale UAB. Turul ghidat va începe din fața Rectoratului (Palatul APOR, Str. Gabriel Bethlen, nr. 5).

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Diana Câmpan, șefii de departamente, Mădălin Ordean

Permanent, în holul central al Universității (Corpul C) și la Facultatea de Teologie Ortodoxă, se vor organiza standuri de prezentare a ofertei educaționale a UAB.

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Diana Câmpan, Mădălin Ordean


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

„Pentru slava mai mare a lui Dumnezeu. Iezuiții în Transilvania”, expoziție la muzeul albaiulian

Publicat

în

Expoziție specială la muzeul albaiulian

Joi 25 aprilie, la ora 15.00, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va fi vernisată expoziția „Pentru slava mai mare a lui Dumnezeu. Iezuiții în Transilvania”.
Înființat în secolul al XVI-lea de către Ignațiu de Loyola, Ordinul iezuit a jucat un rol important în viața ecleziastică și culturală a Europei, implicit a Transilvaniei. Societatea lui Isus, așa cum mai este cunoscut ordinul, a întemeiat școli, a construit biserici și a înființat tipografii. Activitatea iezuiților în Transilvania a fost întreruptă de mai multe ori din cauza vicisitudinilor istoriei, inclusiv în perioada relativ recentă, când ordinul a fost interzis în România, în anul 1948.
Piesele expuse oferă o imagine de ansamblu asupra activității iezuiților în Transilvania, multe dintre acestea fiind de o valoare remarcabilă. Astfel, sunt expuse obiecte de artă – tablouri –, elemente arhitecturale, obiecte de cult, documente, cărți vechi, textile și relicvarii care adăpostesc fragmente de os ale fondatorilor ordinului, dar și Sfânta Cruce.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 25 aprilie – 30 iunie.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, Episcopia Romano-Catolică Timișoara, Episcopia Romano-Catolică Satu Mare, Provincia Maghiară Iezuită Budapesta, Biblioteca Academiei Române – filiala Cluj-Napoca, Muzeul Haáz Rezső Odorheiu Secuiesc, Muzeul Secuiesc al Ciucului Miercurea Ciuc, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca și Biblioteca Județeană Satu Mare.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”, la Alba Iulia: Cine a participat

Publicat

în

La Alba Iulia, evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”

Elevi ai Colegiului Tehnic ,,Apulum”, coordonați de profesoara Gabriela Oitea, au participat, în cursul zilei de vineri 19 aprilie, alături de studenți de la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia la evenimentul ,,Împreună pentru Pământ”, organizat de Facultatea de Informatică și Inginerie, Departamentul de Cadastru, Inginerie Civilă și Ingineria Mediului, cu sprijinul Ministerului Educației pentru acivități extracurriculare științifice și al Consiliului Județean Alba.
Deschiderea evenimentului a avut loc joi 18 aprilie, vineri desfășurându-se probele practice de concurs.
În urma tragerii la sorți, elevii au făcut echipe de lucru împreună cu studenții, iar proiectele realizate de elevi /studenți au fost jurizate de cadre didactice universitare: lect. univ. Mihai Corcheș, lect. univ. Adina Mureșan, lect.univ. Izabella Marin Lazăr, precum și de profesoarele Ramona Humeniuc, Gabriela Pitea și Camelia Oțel.
Elevii Diana Puiu din clasa a XII-a A și Cătălin Mihai Cornea, din clasa a IX-a A, împreună cu echipa de studenți din care au făcut parte au obținut premiul al doilea, iar elevii Andrei Jurca, Larisa Radu și Adriana Zgâia, din clasa a IX-a A , respectiv Rareș Gîlea, Alexia Epurescu Bucur și Raul Baba, din clasa a XII-a A, au obținut mențiuni. Toți elevii participanți urmează specializarea tehnician chimist de laborator din cadrul Colegiului Tehnic „Apulum”.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

În Alba, sesiune județeană de formare a elevilor reprezentanți

Publicat

în

Sesiune județeană de formare a elevilor reprezentanți, în Alba

În perioada 25-26 aprilie se va desfășura Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți, ediția 2024.
Aceasta va avea loc la Universitatea ,,1 Decembrie 1918’’ din Alba Iulia.
Pe parcursul celor două zile, elevii reprezentanți din întreg județul vor beneficia de ateliere tematice din sfera reprezentării elevilor, moderate de colegi de ai lor sau de invitați speciali, cu scopul de a îmbunătății procesul de a face vocea elevilor auzită la nivel județean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba