Tort de înghețată, o rețetă de încercat pentru un desert perfect, înainte de începutul Postului

Adăugat la Societate

tort-inghetataDacă doriți ceva dulce pentru masa de la acest sfârșit de săptămână puteți încerca un tort de înghețată în două culori.

Astfel pentru înghețată avem nevoie de:
2 cutii de câte 400 de grame de lapte condensat
2 cutii de câte 200 de ml de smântână pentru frișcă
1 lingură de cafea măcinată și 1 praf de sare
1 lingură de nuci măcinate
1 grapefruit – coaja și 2 linguri de zeamă
Pentru fiecare strat de înghețată se procedează astfel:
Laptele condensat – câte o cutie pentru fiecare strat – se bate cu mixerul, se adaugă smântâna bătută – tot câte 200 ml pentru fiecare strat – și apoi aromele: pentru bază, cafeaua, praful de sare și nucile măcinate, iar pentru stratul de deasupra, când batem cu mixerul laptele condensat, adăugăm și zeama de grapefruit; după ce am amestecat și smântâna, punem coaja de grapefruit în compoziție.
Primul strat, cel de cafea, se așează într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt la bază și se dă la congelator până îngheață bine. Când a înghețat, se pune deasupra compoziția cu grapefruit și se lasă din nou la congelat.
După ce au înghețat ambele straturi, se ornează cu coajă de grapefruit si…

Poftă bună!

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii