Thriller-ul românesc „Câini“ a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film

Adăugat la Tineret

cainiThriller-ul „Câini“, în regia lui Bogdan Mirică, a fost nominalizat la trofeul European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film, ce va avea loc  în 10 decembrie în Wroclaw (Polonia). „Câini“ este una dintre cele cinci descoperiri ale anului, alături de „Liebmann“ (r. Jules Herrmann), „Sand Storm“ (r. Elite Zexer), „The Happiest Day in the Life of Ollie Maki“ (r. Juho Kuosmanen) şi „Thirst“ (r. Svetla Tsotsorkova).

Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obţinut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câştigat Trofeul Transilvania, şi la Sarajevo, unde „Câini“ a obţinut două distincţii importante. Nominalizările pentru Descoperirea Europeană a Anului au fost decise de un comitet format din critici şi membri ai Academiei Europene de Film, iar câştigătorul va fi votat de cei circa 3.000 de membri ai Academiei Europene de Film.

Publicul din România îl va putea vedea începând de vineri, 23 septembrie, când filmul va ajunge în peste 70 de cinematografe din 34 de oraşe din România. Spectatorii îi vor vedea pe marele ecran pe: Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Acţiunea filmului este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

sursa: adevarul.ro

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii