Tabăra Interetnică de Artă Contemporană, la Aiud, din 5 octombrie

Adăugat la Știri

tabara-interetnica-print-a3Tabăra Interetnică de Artă Contemporană care va începe miercuri, 5 octombrie, la Aiud, are ca scop punerea în valoare a segmentului multietnic şi multicultural din România, în cadrul unei manifestări ce are ca principiu de bază colaborarea interculturală.

Promovarea artei contemporane din România prin prisma minorităților, reprezentate în premieră într-o singură manifestare de artă vizuală, va însemna un pas important din punct de vedere cultural, dar şi social. Este o abordare a relaţiilor interetnice din punct de vedere artistic, care va permite îmbogățirea vieții culturale a țării prin prezentarea în faţa publicului iubitor de artă a unor lucrări reprezentând culturi şi tradiţii diferite, dar și conexiuni între acestea.

Citește și INS: Am rămas 19,7 milioane de români

Vor fi pezenți 34 de artişti – pictori, sculptori, graficieni, fotografi de artă – reprezentând 20 de minorităţi naționale și majoritatea românească care vor lucra în ateliere creative la Aiud în cadrul acestui eveniment. Deschiderea festivă a taberei va avea loc miercuri, 5 octombrie, la ora 18.00. Evenimentul se va încheia pe 15 octombrie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii