STUDIU: Românii – „leneși” la… mersul pe jos!

Adăugat la Știri

Suntem foarte comozi şi dacă putem să mergem cu maşina până în parc, nu ezităm să o facem. Un studiu făcut recent de cercetătorii unei universităţi americane confirmă: românii abia se apropie de media globală la mers pe jos. Mai avem mult până să îi ajungem pe cei din Hong Kong, campionii mondiali, care fac 6.880 de paşi pe zi. Asta ar explica şi de ce sunt supli, iar la noi creşte numărul celor care se jenează de kilogramele în plus.

Românii parcurg în medie 4.759 de paşi zilnic, situându-se astfel pe locul 32 din 46 de ţări analizate. Pe primul loc în clasament se află locuitorii din Hong Kong cu 6.880 de paşi, iar pe ultimul loc, cei mai leneşi, sunt indonezienii cu 3.513 paşi.

Studiul americanilor spune că media globală este undeva la cinci mii de paşi. Antrenorii de fitness ne sfătuiesc să folosim la maximum orice drum pe care îl facem, chiar şi de acasă până la metrou. De exemplu dacă mergem în ritm alert 20 de minute putem să combatem uşor efectele unei hamburger asupra siluetei.

Romeo Fodulu, antrenor fitnessafirmă că „În urma câtorva intervale de acest gen putem avea un consum de calorii până la 200 kca.” Din comoditate sau din lipsă de timp, mersul pe jos este însă un lux pentru mulţi români.

Tinerii sunt cei pentru care mersul pe jos mai este o obişnuinţă. Lipsa de mişcare nu înseamă doar câteva kilograme în plus, ci poate aduce probleme serioase de sănătate. Statisticile arată că 2 din 10 români cu vârste peste 30 ani se confruntă cu obezitatea.

Studiul făcut de cercetătorii americani care arată de cât de puţin merg românii pe jos a fost făcut pe trei sferturi dintre adulţii din ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare care au un smartphone ce înregistrează numărul de paşi.

sursa: digi24.ro

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii