Sorin Chirilă, directorul DGASPC Alba, la Unirea FM : La nivelul județului Alba, în acest an, 43 de familii au fost atestate pentru a putea adopta un copil

Adăugat la Știri

copiiLa nivelul județului Alba, în acest an, 43 de familii au fost atestate pentru a putea adopta un copil. Sorin Chirilă, directorul DGASPC Alba, a declarat la Unirea FM că în vederea adopției au fost încredințați 21 de copii, iar pentru alți 24 de copii a fost deja încuviințată adopția, anul acesta.

Pentru 42 de copii este o procedură deschisă a adopției. Directorul DGASPC Alba a mai precizat că  sunt 27 de familii care sunt deja atestate și care sunt în așteptarea unui copil. Sunt și familii care se află la a doua adopție, spune Sorin Chirilă.

În 2016, au fost atestate 43 de familii, din care 7 se află la al doilea copil adoptat. Aceste 7 familii, sunt familii până în 40 de ani și au luat copii mari. Sunt copiii care intră în categoria copiilor greu adoptabili.”

Sorin Chirilă, a declarat la Unirea FM că alți copii din centrele de plasament din Alba ar trebui să fie adoptabili, dar legile și etapele obligatorii de adopție le dau bătăi de cap. În plus, părinții care și-au lăsat copii în plasament, sunt foarte mulți plecați la muncă în străinătate. Iar atunci când reușesc să se întâlnească cu cei de la Protecția Copilului, pentru a-și da acordul pentru adopție, fie nu sunt ambii părinți, fie se răzgândesc și spun că o să îi ia curând acasă.

Citește și Un nou tip de concediu pentru angajaţi: Legea intră în vigoare mâine

Sorin Chirilă a mai precizat că procesul de adopției, în Alba, nu durează mai mult de 9 luni de zile. Începând din  august, cei care vor să înfieze un copil pot beneficia de concediu de acomodare, cu durata de maximum un an, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară, raportată la indicatorul social de referinţă, în cuantum de 3,4 ISR.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii