Se înființează serviciul 112 pentru animalele sălbatice

Adăugat la Știri

ursulMinistrul Mediului a anunțat că se lucrează la proiectul unui serviciu de urgență pentru animalele sălbatice. Acesta ar urma să funcționeze în colaborare cu Ministerul de Interne.

„SUAS va fi conceput ca un serviciu de intervenţie rapidă pentru toate cazurile în care omul sau bunurile acestuia sunt ameninţate de urs sau lup sau alte carnivore.

Serviciul va putea fi apelat de oricine se află sub ameninţarea uneia dintre specii sau ale cărei bunuri riscă să fie distruse de aceasta.

Vom folosi dispeceratul 112 pentru a activa echipele de intervenţie, iar acestea vor interveni fie cu tranchilizante, arma urmând să fie ultima opţiune”, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, potrivit Digi24.

Citește și Animalele de companie se vor transporta doar în cuşti : Propuneri de modificare în Codul rutier

Anunțul vine după ce ministrul Mediului a decis să suspende un ordin care se aplica din 2007 și prevedea ca anul acesta să se împuște 1691 de animale sălbatice, strict protejate: 552 de urși, 657 de lupi, 482 de pisici sălbatice.

Perioada de consultare publică privind acest proiect s-a încheiat pe 30 septembrie, iar ministrul Mediului a afirmat că „deși acest Ordin se dă încă din 2007, nici un Ministru al Mediului nu și-a asumat, în trecut, în mod transparent, lansarea lui în consultare publică, așa cum consider că e firesc. Noi am făcut-o tocmai pentru că este un subiect sensibil, cu multe argumente pro și contra.”

Sursa:greatnews.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii