SE ÎNCHIDE autostrada Sibiu-Orăștie, după doar 10 luni de la inaugurare

Adăugat la Știri

autostrada-sibiu-orastie-trafic-restrictionatAutostrada Orăștie-Sibiu, parte din A1, va fi închisă de lunea viitoare, timp de o lună și jumătate, pentru lucrări de reparație, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.  Vezi detaliile pe radiounirea.ro.

Astfel, între Nodul rutier Sălişte(km 270+020) și Nodul rutier Cunţa(km 292+455), traficul va fi restricționat în totalitate.

”Precizăm că instituirea acestei restricții este necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect). În conformitate cu prevederile Contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului”, se arată în comunicatul CNADNR.

Autostrada Sibiu-Orăştie are 82 de kilometri, iar degradarea a fost constatată la kilometrul 60+600. Totuși, CNADNR a precizat că nu s-a produs  din cauza alunecării de teren, ci a unei tasări structurale cauzate de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor.

Citește și Autostrada Sebeș-Turda, oficial pe lista lucrărilor de infrastructură pentru 2016. Ce autostrăzi se vor face

”Menționăm că, atât experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013”, se arată în comunicatul citat.

În perioada de restricție totală, traficul se va desfășura pe o rută alternativă, respectiv: DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa.

Șantierul pentru construcția  tronsonului de autostradă dintre Orăștie și Sibiu, în lungime de aproape 82 de kilometri, a fost demarat la mijlocul lunii noiembrie din 2011.  Tronsonul a fost inaugurat la 14 noiembrie 2014 de premierul Victor Ponta și de ministrul Transporturilor de atunci, Ioan Rus.

sursa: romanialibera.ro

 

 

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.